v
Mille Fryd Knitwear

Foto: PR Mille Fryd sælger strikkeopskrifter, som både garvede og nybegyndere kan være med på.

Mille Fryd Knitwear: "Jeg havde rigtig svært ved at forstå andres opskrifter"

Da Mille Fryd begyndte at strikke for fem år siden, havde hun svært ved at finde hoved og hale i andres opskrifter, så hun begyndte hurtigt at arbejde ud fra sit eget hoved. I dag sælger hun sine strikkeopskrifter, hvor hun lægger stor vægt på, at både nybegyndere og garvede strikkere kan være med.

Hvornår begyndte du at strikke?

– Jeg begyndte at strikke i 2014, da jeg blev gravid med mit tredje barn. Jeg havde længe drømt om at kunne strikke til mine døtre, og det var en stor motivation at strikke babytøj, fordi man kunne købe så meget lækkert strik – det var bare helt enormt dyrt.

Jeg havde rigtigt svært ved at forstå andres strikkeopskrifter, så derfor strikkede jeg meget hurtigt ud af mit eget hoved, simpelthen fordi jeg syntes, det var nemmere. I 2015 begyndte jeg at skrive ned, hvad jeg gjorde, når jeg strikkede, og sådan kom de første modeller Vintergæk og Vilma Kyse til verden.

Hvornår begyndte du at sælge dine opskrifter?

– Jeg lancerede min egen webshop i juni 2017. Før det havde jeg en fælles webshop med en veninde, som vi lancerede i starten af 2016. Nu forhandler jeg også mine opskrifter i garnbutikker i hele Danmark og Norge.

Læs også: Merete strikker til kræftpatienter: ”Der er så mange syge, der har brug for noget sjovt eller smukt”

Hvad lægger du vægt på i dit design?

– Jeg lægger stor vægt på, at det skal være rart at have på. Mine designs er enkle i udtrykket og med forskellige mindre detaljer såsom flæser, peplum og striber. Derudover går jeg meget op i, at det ikke må være alt for svært eller teknisk at strikke efter mine opskrifter. Jeg vil gerne have de nye strikkere med og være med til at gøre det lettere for andre at komme i gang med strikke.

Hvordan skaber du opmærksomhed omkring dine styles/opskrifter?

– Jeg skaber opmærksomhed omkring mine opskrifter gennem min profil på Instagram. Det bugner af strik derinde, og mediet er enormt stærkt og meget inspirerende. Mange af mine kunder er selv på Instagram, og de er meget flinke til at dele billeder, når de har strikket efter mine modeller. Det gør mig så glad og stolt hver dag, når jeg bliver tagget og ser mine hashtags #millefrydknitwear og #millefryd_knitwear blive brugt.

Hvor finder du inspiration til dine modeller?

– Jeg finder inspiration til mine modeller flere steder. Særligt i min egen og mine børns garderober. Altså syet tøj, som jeg tænker, at det må man også kunne strikke.

artikel.jpg
Foto: PR 

Læs også: Molly Egelind: "Da jeg blev mor, gik det op for mig, hvor meget tid man skal have til at gå"

Hvilken trøje er din største sællert?

– Det er helt klart Sorbet-cardiganen med de genkendelige striber strikket i silk mohair-garn, som er blødt og luftigt som en sky. Jeg ser næsten dagligt nogen på min vej i København, der er iført en Sorbet-cardigan. Det gør mig ægte glad, og jeg får hver gang et sug i maven.

Hvad er dine planer for fremtiden?

– I maj sagde jeg mit job op, og jeg er nu gået all in i mit eget firma. Det er en ret vild beslutning, da jeg altid har gået en sikker og meget fornuftig vej. Men muligheden for, at min hobby kan blive min levevej, er simpelthen bare dumpet ned i favnen på mig, og det er noget, som jeg ved, at rigtig mange kun får lov til drømme om.

Det kan måske lyde en smule forkælet, men jeg er simpelthen så taknemmelig for denne mulighed, at jeg må nive mig selv i armen hver dag for lige at mærke, at det er altså rigtigt, og ikke bare noget jeg drømmer.

Mille Fryd

Se, hvad vi ellers skriver om: Strik og Interview

610x200_woordy_knap2.jpeg