Paspolerede lommer fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Paspolerede lommer

10. jun. 2009 | Håndarbejde | Hendes Verden

Bemærk:
Her er syet med en kontrastfarve for at synliggøre arbejdsgangen. Det anbefales at sy med en nuance så tæt på materialet som muligt, så alle stikninger bliver så usynlige som muligt.
Vær meget omhyggelig med alle markeringer.
Klippevejledning:
2 paspler (4 cm brede og i lommeåbningens længde + 5 cm), lommepose af stof og af foerstof (denne skal være 3 cm lavere), lommeposerne klippes i samme bredde som pasplerne.

Stryg et stykke Vlieseline på stoffets vrangside, der hvor lom-men skal sidde. Markér lommeåbningen med risting. Stryg ligeledes Vlieseline på pasplerne.


1. Sy pasplerne på fra retsiden, læg dem præcis langs midterstregen og sy med 0,5 cm til 1 cm fra kanten (alt efter hvor bred den endelige paspel ønskes). Bemærk: Vær meget omhyggelig med at de to stikninger er lige lange.


2. Klip midterlinien op fra vrangen, stop ca. 1 cm fra hver ende og klip skråt ud til siden.


3. Pres pasplerne mod midten og fold igennem åbningen om til vrangen, begge paspler skal være lige brede. Hvis stoffet er tyndt er det en god ide at presse sømrummet ind i pasplerne for at give dem hold.


4. Sy en stikning langs den nederste paspel, sy fra retten lige i sømrillen, ri den øverste paspel fast og ri pasplerne sammen.


5. Sy en stikning igennem paspler og yderstof langs den lille tre-kant ved enderne, vær opmærksom på at disse to stikninger er lige lange da de ses fra retten.


6.  Hæft lommeposen i yderstoffet langs den øverste paspel – stik den fast fra retsiden lige i sømrillen.


7. Sy lommeposen af foerstof på den nederste paspels sømrum.


8. Pres begge lommeposer ned af og sy dem sammen.


9. Det færdige resultat