Strik et smukt babysvøb fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Strik et smukt babysvøb

Når et lille nyt menneske bliver født, ønsker vi det alt det bedste. Så her får du chancen for at forkæle den nyfødte - og hans eller hendes forældre med det lækreste strikkede babysvøb.

Af: Hanne Bendix og Permin, design: Hanne Bendix
15. mar. 2011 | Håndarbejde | Hjemmet

Strikket babysvøb


Mål: Ca. 120 x 120 cm.
Materialer: 550 g naturhvid nr. 005 i Baby cashmerino (55 % merinould, 33 % microfiber, 12 %cashmere, løbelængde 125 m/50 g) fra Fancy Knit.
Pinde: En 80 cm rundp nr. 4½.

Strikkefasthed: 16 m og 24 p i hulmønster (let udstrakt) på p nr. 4½ = 10 x 10 cm. Det er vigtigt at overholde strikkefastheden.
Mønster: Se diagrammerne. Først strikkes midterstykket som en firkant. Dernæst strikkes kanten ud fra hver side af denne firkant med skrå hjørner. Hjørnerne sys sm til sidst. Midterstykke Slå 158 m løst op på den lange rundp nr. 4½. Strik frem og tilbage i hulmønster, idet den yderste kantm i begge sider strikkes r på alle p uafhængigt af mønsteret. Strik lige op, til der er strikket 240 p og 15 rapporter i højden. Luk løst af. Spænd midterstykket ud med tætte nåle langs kanten til ca. 100 x 100 cm. Læg fugtige stykker over, og lad det hele ligge, til det er tørt.Kant langs opslagskant og aflukningskant:
Strik 1 m op i hver m fra rsiden, og tag 1 m ud = 159 m, denne opstrikningsp er den 1. p i diagrammet. Fortsæt efter diagrammet, idet den yderste kantm i begge sider strikkes r på alle p uafhængigt af diagrammet. Gent rapporten p hen, og beg og slut ens, så der bliver taget ud til skrå hjørner i begge sider af arb. Når diagrammet er færdigt, strikkes 3 p retst over all m, hvorefter der lukkes løst af i r fra vrsiden.

Kant langs siderne: Strikkes på samme måde, som de andre kanter. Strik 159 m op inden for kantm, idet hver 3. p springes over.

Montering: Sy hjørnerne sm inden for kantm fra rsiden med madrassting. Spænd det færdige arbejde ud til ca. 120 x 120 cm, idet kanten trækkes ud midt i hvert hulmønster yderst i kanten, så der opstår en spids. Læg fugtige stykker over, og lad det hele ligge, til det er tørt.
Babysvøbet er strikket i to forskellige hulmønstre. Først strikkes det firkantede stykke i midten, derefter kanten, og til sidst sys de skrå hjørner sammen. Kvaliteten er den blødeste uld, casmere og microfiber, og svøbet kan vaskes i maskine.

Fancy Knit oplyser nærmeste forhandler på tlf. 59462189.
»www.fancy-knit.com