-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Banankage med marcipan
Har du en rest marcipan til overs fra julen, er det oplagt at bruge den i en kage.
Med en unge på to år har jeg næsten altid en banan med i tasken, ligesom pladsen under klapvognen normalt også rummer samme ingrediens. Så er man altid rustet til at tage toppen af den værste ulvehunger.
Men med flere banan-depoter sker det, at jeg har lige rigeligt af den gule sag. Og så er det jo om at få dem brugt til noget fornuftigt. Nogle ryger straks i fryseren, mens andre forvandles til smoothies, halvsunde muffins (se tidligere blog) eller denne skønne banankage.
1 kage, ca. 10 personer
1 vaniljestang
225 g rørsukker
3 æg
1½ tsk. bagepulver
250 g hvedemel
125 g smør
3 modne bananer
100 g ren rå marcipan
Overtræk:
150 g mørk chokolade
Drys: frysetørrede hindbær
1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.
2. Pisk sukker, vanilje og æg sammen til en cremet og luftig æggesnaps med håndmixeren.
3. Bland bagepulver og mel og si det i æggesnapsen.
4. Smelt smørret og lad det afkøle lidt.
5. Blend bananerne med en stavblender og riv marcipanen groft.
6. Vend bananmos, marcipan og smeltet smør med en dejskraber, så luftigheden bevares.
7. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 25 cm. i diameter) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 55 min. Tjek, med en tandstikker, om kagen er færdig.
8. Afkøl kagen på en bagerist og overtræk den med smeltet chokolade. Drys med frysetørrede hindbær.
Tip: Du kan også fordele dejen i muffinforme. Bagetiden er så ca. 15 min.