Chokolade panforte
Kagen er en intens oplevelse og kan holde sig længe. Pak den ind som gave eller servér den en glögg eller et glas portvin.
1
Ingredienser
- 150 g hele mandler
- 150 g hele hasselnøddekerner
- 250 g honning
- 200 g lys rørsukker
- 200 g hakket mørk chokolade,
- minimum 70 %
- 75 g hakket sukat
- 75 g hakkede honningabrikoser eller
- pomerans
- fintrevet skal fra 3-4 økologiske
- (ubehandlede) appelsiner
- 200 g hvedemel, sigtet for klumper
- 25 g usødet kakao, sigtet for klumper
- 1 tsk kanel
- ½ tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt kardemomme
- smør
- flormelis
Sådan laver du kagen
- Kom mandler og hasselnøddekerner på bagepapir på en bageplade og stil dem i ovnen ved 150 grader, til de tager farve. Lad hasselnøddekernerne køle lidt af og gnub de brune hinder af.
- Kog honning og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst. Tilsæt chokoladen og rør, til den er smeltet. Tilsæt sukat, honningabrikoser og appelsinskal under omrøring. Tilsæt de varme nødder og mandler.
- Sæt ovnen på 175 grader og lad den varme op. Rør mandler og nødder godt ud i massen, mens den bliver helt varm igen. Tilsæt derefter det sigtede mel, kakao og krydderier. Rør konstant, til det hele er blandet godt sammen - så snart dejen bliver for afkølet, kan den blive svær at arbejde med. Smør et stykke bagepapir med smør og kom det i en form. Pres dejen ud i formen, så den bliver helt kompakt, og bag den midt i ovnen i et kvarters tid.
- Afkøl kagen og drys den med flormelis. Kagen kan spises, når den er afkølet, men har godt af at vente til dagen efter. Kagen bliver sej og hård, og det skal den være. Den er svær at skære og svær at spise, og det er en del af fornøjelsen.