Franske vafler

Franske vafler

Det klassiske fyld i franske vafler er smørcreme. Kagerne på billedet er bagt i buffetstørrelse, du vælger selv, hvor store eller små dine franske vafler skal være.

12 stk. i buffetstørrelse

Franske vafler

  • 2-3 plader optøet butterdej
  • æggehvide til pensling
  • tesukker til drys
  • Smørcreme:
  • 1 bg. pasteuriserede æggeblommer
  • 65 g blødt smør
  • 50 g flormelis

  1. Ælt dejen let sammen, og rul den tyndt ud. Stik den ud med forme, der måler 8-10 cm, dejen trækker sig sammen under bagningen.
  2. Pensl med letpisket æggehvide, og drys med tesukker. Bag kagerne ved 175 gr. I ca. 25 min., eller til de er gyldne, lette og tørre.
  3. Pisk cremen sammen, og læg de helt afkølede kager sammen med den to og to. Brug en sprøjtepose.