Gæstekokken Søren Ejlersen laver gulerodssuppe.

Gæstekokken Søren Ejlersen laver gulerodssuppe.

Arabisk gulerodssuppe med dukkah

Tilberedningstid: ca. 30 min

Antal personer: 4

Suppe:

1 kg gulerødder

1 løg

2 spsk olie

1 kanelstang

2 tsk korianderfrø

1 liter vand

frisk eller tørret chili

½ dl saft af appelsin(er)

salt

peber

evt. sukker

Tilbehør:

1 dl drænet yoghurt

Dukkah

1 spsk spidskommen

2 spsk korianderfrø

1 spsk kanel

1 spsk sort peber

2 spsk sesamfrø

2 spsk hasselnødder

mynte eller timian

salt

Lav først krydderiblandingen dukkah ved at riste krydderierne på en tør pande. Nødderne rister du i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Husk at hold øje med dem. Blend derefter alle ingredienserne groft og smag til med krydderurter og salt.

Lav så suppen:  Skær gulerødder og løg i grove stykker. Sautér i olie med kanel og koriander. Hæld vand og chili ved, og lad suppen simre i 45 minutter, til gulerødderne er helt møre. Fjern kanelstangen og blend suppen. Den skal være lidt tyk. Smag til med appelsinsaft, salt, peber, sukker, chili m.m.

Server suppen med yoghurt og dukkah.

Gæstekokken Søren Ejlersen laver gulerodssuppe.