Grønsagslinguine & meatballs
Vild med pasta, så vil du elske denne sunde variant.
4
Ingredienser
- 450-500 g hakket, magert kalve- og flæskesmåkød
 - 1 finthakket løg
 - 1 fed hvidløg
 - 1 finthakket chili
 - 1 spsk reven skal af økologisk citron
 - 1 æggehvide
 - 2 spsk mel
 - 0,5 dl fløde 9%
 - 1 tsk salt, friskkværnet peber
 - ½ spsk citrontimian eller salvie
 - 2 spsk olie til stegning
 - 300 g linguine, gerne fuldkorn
 - 1 courgette høvlet i lange, tynde bånd
 - lidt kogevand fra pastaen
 - evt. lidt tørret chili
 - persille,
 - basilikum
 - høvlet skal af økologisk citron
 
- Sådan gør du:
 - 1. Bland kødet med løg, æggehvide, mel, fløde og krydderier. Del og form det til valnøddestore kugler, og steg dem gyldne på en stor pande i olie.
 - 2. Ryst panden jævnligt under stegningen, så kødbollerne får en fin facon.
 - 3. Kog, afdryp, og hold pastaen varm. Vend den med courgetterne, og tilsæt en smule af kogevandet fra pastaen.
 - 4. Smag til med salt, peber, evt. chili og urter samt citronskal. Server pastaen med de stegte meatballs.
 - ● ● ● Energi pr. person: 480 kcal, fedt 20%, protein 31%, kulhydrat 49%