-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Bag de fineste honningkager
Lutter honningkager, fint pyntede, er en rigtig dejlig julekalender at få, hvis man har en sød tand.
1 portion
Ingredienser
- Honningkagedej
- 1 lille æg
- 100 g rørsukker eller farin
- 125 g fast honning
- 250 g mel
- 1 tsk. natron
- 1½ tsk. brunkagekrydderi eller f.eks. ¾ tsk. kanel, ¼ tsk. nelliker og et nip muskat
- Skriveglasur
- 1 æggehvide
- sigtet flormelis
- evt. levnedsmiddelfarve
- Rør æg og sukker luftigt, mens honningen lunes, så den smelter.
- Bland mel, krydderier og natron i dejskålen, tilsæt æggesnaps og honning, og rør dejen sammen. Stil den køligt fra dag til dag.
- Del dejen i 4-5 portioner, sigt lidt mel over dem, og ælt dem let. Sigt lidt mel på bordet, og rul den første klump dej ud i 3-4 mm’s tykkelse. Stik nu 24 kager eller så mange, som dejen rækker til, ud med udstikkere i forskellige faconer, og læg kagerne på pladen. Ælt dejresterne sammen, og læg dem til side efterhånden.
- Ælt alle resterne sammen, og fortsæt med udrulning og udstikning. Bag kagerne ved 160 gr. i ca. 6 min.
- Rør en ret stiv, helt klumpfri glasur af æggehvide og flormelis. Del den i mindre portioner, og farv dem efter lyst og fantasi.
- Fyld glasuren i kraftige frostposer, og luk med en knude. Klip et lille hjørne af, så glasuren kan presses ud. Pynt kagerne med mønstre og tal til julekalenderen. Hæng evt. kagerne på en snor, eller læg dem i en sød æske til modtageren.