laks med miso

Laks med miso, soja & nigella

Lækker fisk på menuen.

4

Ingredienser

  • ½ dl hvid miso
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 spsk riseddike
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 spsk kogende vand
  • 4 laksefileter a 125 g
  • 1 spsk nigella
  • 250 g grønne asparges
  • 1 tsk olivenolie
  • salt, peber
  • 400 g fuldkorns-baguette

  1. Sådan gør du: Pisk miso, sojasauce, riseddike og sesamolie med kogende vand. Pensl blandingen over fisken, drys nigella på, og pak den i bagepapir. Bag fisken ved 200° i 10-12 minutter. Spar på saltet, da både miso og sojasauce salter en del i sig selv. Varm olien i en stor pande, og rist asparges og ærteskud i et par minutter. Ryst panden undervejs, og drys salt og peber på, før de serveres til fisken.
  2. ● ● ● Energi pr. person: 520 kcal, fedt 30%, ­protein 28%, kulhydrat 42%