-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler
Braiseret oksebov med øl og rosmarinkartofler er lækker simremad med masser af gode grønsager og krydderurter. Kødet skal simre i 1-3 timer og smager er stor.
Langtidsstegt oksebov til 4 personer
Ingredienser
- Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler
- Arbejdstid: 1 time
- Marinering: 12-24 timer
- Koge/stegetid: 2½-3½ time
- 1 kg oksebov (uden ben)
- 25 g smør/olie
- 1 løg (fintsnittet)
- 1 fed hvidløg (fintsnittet)
- 2 gulerødder (skiver)
- 2 stilke blegselleri (skiver)
- ¼ l bouillon (eller vand)
- sovsejævner
- salt og peber
- Marinade:
- 1 dl øl
- 1 skalotteløg (fintsnittet)
- 2 fed hvidløg (fintsnittede)
- 1 spsk soja
- 1 tsk dijonsennep
- salt og peber
- Rosmarinkartofler:
- 1 kg kartofler (halve)
- skal af 1 appelsin (usprøjtet, fintrevet)
- 2 spsk olie
- frisk rosmarin, salt og peber
Sådan laver du langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler
- 1. Bland marinade-ingredienserne sammen og læg kødet i marinaden (f.eks. i en frysepose) og læg den i køleskabet i 12-24 timer.
- 2. Tag kødet op af marinaden og brun det i en stegegryde med smør og/ eller olie.
- 3. Tag kødet op og steg løgene 5 min. Tilsæt hvidløg og grønsager og steg 5 min. under omrøring.
- 4. Læg kødet tilbage i gryden og si marinaden over. Tilsæt bouillon og sæt gryden i ovnen ved 100 grader i ca. 3 timer.
- 5. Vask kartoflerne og vend dem sammen med appelsinskal, olivenolie, rosmarin, salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
- 6. Tag kød og urter op og hold dem varme. Jævn sovsen, smag til med salt og peber og si den over i en varm sovsekande.
- 7. Skær kødet i skiver og anret med urter og kartofler.