-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Medaljer med rabarberskum
Medaljer er sprøde, smørbagte mandelkager med cremet fyld. Her har vi lagt dem sammen med rabarber, men du kan sagtens bruge friske jordbær i stedet.
10-12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 40 min.
- Dej:
- 150 g mandler
- 150 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 1 knsp. salt
- 150 g smør
- 1 æg
- Rabarber:
- 300 g rabarber
- 125 g rørsukker
- 2 spsk. kartoffelmel (eller majsstivelse)
- 1 stang vanilje
- Creme:
- 2 dl cremefraiche (38%)
- 2 dl piskefløde
- 3 spsk. flormelis
- Glasur:
- 150 g flormelis
- 2-3 spsk. rabarbersaft
- evt. rød frugtfarve
- Pynt:
- rabarber (eller mandelflager)
- Kør mandlerne til mel i en foodprocessor. Tilsæt mel, flormelis og salt, og kør det sammen. Skær koldt smør i små terninger, og kør det i melet, til det ligner store krummer. Saml hurtigt dejen med ægget, og form den til en plade. Pak ind i film, og sæt i køleskabet 1 times tid.
- Rens rabarberne, og skær dem i små stykker (1½ cm). Bland dem med rørsukker og kartoffelmel i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem. Stik den tomme vaniljestang ned i rabarberne, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Vend rundt et par gange undervejs. Tag fadet ud af ovnen, og lad rabarberne blive kolde.
- Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud i ca. ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord. Udstik dejen i 20-24 cirkler (7-8 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir. Bag kagerne én plade ad gangen ved 200 grader i 10-12 min. eller flere plader ad gangen ved 180 grader varmluft. Læg kagerne til afkøling på en rist.
- Hæld de bagte rabarber i en sigte over en skål, og lad dem dryppe af.
- Creme: Bland cremefraiche, fløde, flormelis og vaniljekorn i en skål, og pisk det til skum med en håndmikser. Vend rabarberne i cremen – tag evt. lidt rabarberstykker fra til pynt.
- Glasur: Sigt flormelissen, og rør den til glasur med den afdryppede rabarbersaft – tilsæt evt. lidt farve. Pynt halvdelen af kagerne med glasur og rabarberstykker.
- Læg kagerne sammen med rabarbercremen umiddelbart før servering.