Citronmåne
Foto: Martin Dyrløv Hjemmelavet citronmåne.

Citronmåne

Hjemmebagt citronmåne

Citronmånen har desværre et blakket ry. Men denne hjemmebagte udgave kan på ingen måde sammenlignes med den langtidsholdbare version fra tanken eller supermarkedet.

printer Print
plate Citronmåne til 10 personer

Citronmåne


200 g blødt smør
200 g sukker
saften af 1 citron
2 tsk. revet skal af 1 usprøjtet citron
4 æg
200 g hvedemel
½ dl mælk
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver


Pynt:
4 dl flormelis
4 spsk. past. æggehvide
gul levnedsmiddelfarve

Sådan laver du citronmåne

  1. Rør smørret med sukker. Kom citronsaft og skal i.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen. Vend hvedemelet i sammen med mælk, vaniljesukker og bagepulver.
  3. Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på nederste ovnribbe. stik et spid i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bage lidt længere.
  4. Pisk flormelis og æggehvide sammen til en luftig glasur, og farv den gul med levnedsmiddelfarve. fordel glasuren over kagen, og lad den stivne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Kage og Citron