Citrussalat med orangemandler
En lækker og frisk dessert, som kan opgraderes med flere af sæsonens frugter og også spises til morgenmad.
Ingredienser
1 appelsin (økologisk)
1 grapefrugt (økologisk)
1 spsk Multisød
1 bundt mynte
10 g mandler
15 g orangemarmelade
50 g DDV yoghurt
Mynte
Sådan laver du citrussalat:
Riv lidt skræl af de to citrusfrugter og kom dem i en skål.
Skræl frugterne, skær fileter ud af dem og kom dem i skålen. Pres saft af resten af frugterne og smag saften til med Multisød. Tilsæt hakket mynte og bland det hele sammen i skålen. Rør rundt og lad gerne salaten trække lidt.
Vend mandlerne med orangemarmeladen.
Bred dem ud på bagepapir, der ligger oven på en bageplade. Bag dem i en 200° varm ovn, indtil marmeladen har sat sig som en karamelliseret overflade på mandlerne.
Anret citrussalaten med de karamelliserede mandler og yoghurten. Pynt med mynte.