Fastelavnsboller med marcipan og blød nougat
SPONSORERET indhold

Fastelavnsboller med marcipan og blød nougat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du fastelavnsbollen med marcipan og blød nougat.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
19. feb. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk.

Ingredienser

175 g koldt smør
275 g hvedemel
25 g gær
1½ dl skyr
½ tsk. salt
2 spsk. sukker

Fyld:

100 g ren rå marcipan
100 g blød nougat
1 sammenpisket æg

Glasur:

4 dl flormelis
ca. 3 spsk. kogende vand

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret med melet. Rør gær, skyr, salt og sukker sammen i en skål, og hæld blandingen i melblandingen.
  2. Ælt dejen sammen. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time. Del dejen i 12 kugler. Pres dem til 2½ cm flade cirkler. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Del marcipanen i 12 kugler.
  3. Tryk dem til cirkler (3 cm i diameter), og tryk dem ned i midten af dejcirklerne. Fordel blød nougat over, og tryk nougaten lidt ned mod marcipanen. Pensl med sammenpisket æg.
  4. Bag bollerne ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, og lad dem køle af.
  5. Rør flormelis og vand til en glat glasur. Fordel glasuren over de afkølede boller med en ske. Lad glasuren stivne.

Anbefalet til dig