
SPONSORERET indhold
Fastelavnsboller med mokka og chokolade
Lækre fastelavnsboller - fyldt med skøn mokka-creme og fin chokoladeglasur på toppen.
20 stk.
Ingredienser
Bolledej:
1 dl mælk
50 g gær
4 spsk. sukker
1 tsk. revet usprøjtet
citronskal
1 æg
200 g blødt smør
ca. 400 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Creme:
2 æggeblomme
1 ½ spsk. majsstivelse
2 ½ dl mælk
1 ½ spsk. sukker
vaniljekorn af en stang vanilje
2 tsk. smør
1½ tsk. nescafé-pulver
1 spsk. kogende vand
50 g hakket mørk chokolade
Chokoladeglasur:
½ dl vand
50 g hakket mørk chokolade
ca. 3 dl flormelis
- Boller: Varm mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, citronskal og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
- Creme:Pisk æggeblomme, majsstivelse, mælk, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem ganske kort under piskning. Pisk smørret i. Kom cremen i en skål.
- Udrør nescafé-pulver i det kogende vand, og rør det i den varme creme. Smelt chokoladen direkte i den varme creme. Stil cremen tildækket i køleskabet.
- Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1 cm's tykkelse. Skær 18-20 firkanter ud. Pensl dem med sammenpisket æg. Læg 1 tsk. creme og 1 tsk. syltetøj på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet. Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg.
- Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl bollerne med æg.
- Bag dem ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl bollerne.
- Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Rør, til den er smeltet. Rør flormelis i til en glat glasur. Fordel glasuren på fastelavnsbollerne.