Grillede hummerkløer og jomfruhummere
SPONSORERET indhold

Grillede hummerkløer og jomfruhummere

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Varm grillen op, og smid de dejligste ting, du kan få fat på lige nu, på den. Server friskgrillede skaldyr og masser af sprøde grøntsager sammen med grøn salat og godt brød. Skænk et køligt glas hvidvin, og læn dig tilbage. Så er det sommer!

Af: Mette Helbæk Foto: Stine Christiansen
31. jul. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

600 g jomfruhummere
4 hummerkløer 
300 g hestebønner i skal
4 nye løg
2 fennikelknolde, skåret i 8 dele
2 citroner, skåret i halve

Hvidløgssmør:
150 g smør
1 dl persille, finthakket
2 fed hvidløg, revet fint
1 tsk salt

Til servering:

brød

Sådan gør du

Hvidløgssmør: 
Skær smørret i tern, og bland det med persille, hvidløg og salt. Rul bagepapir omkring smørret, og sæt det på køl, indtil det skal bruges.

Varm en grill op, til den er meget varm (eller brug en pande). Grill jomfruhummerne ca. 2 minutter på hver side, giv hummerkløerne ca. 3-4 minutter på hver side, og grill grøntsagerne, til de er møre. Hestebønner og fennikel skal have ca. 5 minutter på hver side. Citroner og løg er færdige efter 6-7 minutter – grill dem kun på skæresiden.

Smut hestebønnerne ud af skallen, inden de spises. Server de grillede skaldyr og grøntsager med citron, brød og hvidløgssmør til – og en frisk grøn salat ved siden af.

PRØV OGSÅ: Grøn-i-grøn salat med bacon og senneps-vinaigrette

PRØV OGSÅ: Stegte nye kartofler med asparges, ærter, ost og skinke

PRØV OGSÅ: Salat med jordbær, balsamico og hyld