
SPONSORERET indhold
Salat med jordbær, balsamico og hyldeblomst
Sødme fra honning, syre fra balsamico og stærk peber klæder de saftige jordbær og sprøde salater eminent godt.
4
Ingredienser
Salat:
1 romainesalat
450 g jordbær
en håndfuld skovjordbær (kan udelades)
50 g rucola
50 g ærteskud
100 g ærter,
frisk-bælgede
Dressing:
4 spsk hyldeblomstsaft, ufortyndet
4 spsk balsamico
4 spsk olivenolie
1 skalotteløg,
fint-hakket
sort peber
Til pynt: 1 klase hyld (kan udelades)
Sådan gør du
- Salat: Skær romainesalaten i kvarter eller ottendedele på den lange led.
- Skær jordbærrene i grove stykker, og vend med rucola og ærteskud.
- Kom det hele på toppen af romainesalaten, og drys med ærter.
- Dressing: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og hæld den over salaten.
- Kværn peber over hele herligheden. Klip hyldeblomster ud over til sidst, og server.
- Server salaten som en hovedret til to på sommerens varme dage, eller som tilbehør til grillmad og bagt fisk.
PRØV OGSÅ: Ceviche med lime, hyldeblomst og spidskål