Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Salat med jordbær, balsamico og hyld
Foto: Stine Christiansen/Skovdal

Salat med jordbær, balsamico og hyld

Salat med jordbær, balsamico og hyld

Sødme fra honning, syre fra balsamico og stærk peber klæder de saftige jordbær og sprøde salater eminent godt.

4
Print

Salat:
1 romainesalat
450 g jordbær
en håndfuld skovjordbær (kan udelades)
50 g rucola
50 g ærteskud
100 g ærter,
frisk-bælgede

Dressing:
4 spsk hyldeblomstsaft, ufortyndet
4 spsk balsamico
4 spsk olivenolie
1 skalotteløg,
fint-hakket
sort peber

Til pynt: 1 klase hyld (kan udelades)

Sådan gør du

Salat: Skær romainesalaten i kvarter eller ottendedele på den lange led. Skær jordbærrene i grove stykker, og vend med rucola og ærteskud. Kom det hele på toppen af romainesalaten, og drys med ærter.

Dressing: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og hæld den over salaten. Kværn peber over hele herligheden. Klip hyldeblomster ud over til sidst, og server. Server salaten som en hovedret til to på sommerens varme dage, eller som tilbehør til grillmad og bagt fisk.


PRØV OGSÅ: Ceviche med lime, hyldeblomst og spidskål