Kammerjunkere
Foto: Thomas Hergaard

Kammerjunkere - opskrift fra Hjemmet

Hjemmebagte kammerjunkere

Findes der noget bedre end iskold koldskål på en varm dag? Selvfølgelig med knasende sprøde kammerjunkere på toppen. Her får du opskriften på hjemmebagte kammerjunkere - for du kan faktisk sagtens selv bage den sprøde topping til din koldskål.

printer Print
plate Ca. 80 kammerjunkere

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 18 min.
Ikke fryse-egnet
(ca. 80 stk.)
250 g hvedemel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk bagepulver
100 g smør
50 g sukker
50 g farin
1 ½ dl fløde eller mælk

Sådan bager du kammerjunkere

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Bland mel, kardemomme og bagepulver og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor.
  3. Tilsæt sukker og farin og saml hurtigt dejen med fløde eller mælk. Del dejen i 4 portioner og tril dem til pølser.
  4. Del hver pølse i 20 stykker og tril dem til kugler.
  5. Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem ca. 8 min.
  6. Tag kagerne ud og skru ovnen ned til 175 grader.
  7. Del kagerne i halve med en gaffel (eller en kniv) og læg dem på bagepladerne med den flade ende opad.
  8. Bag dem 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist. Opbevar dem i en kagedåse.

    SE OGSÅ: Koldskål: Sådan laver du hjemmelavet kærnemælkskoldskål
Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad, Dessert, Koldskål og Bageopskrifter