-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Hjemmebagte kammerjunkere
Findes der noget bedre end iskold koldskål på en varm dag? Selvfølgelig med knasende sprøde kammerjunkere på toppen. Her får du opskriften på hjemmebagte kammerjunkere - for du kan faktisk sagtens selv bage den sprøde topping til din koldskål.
Ca. 80 kammerjunkere
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: 18 min.
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 80 stk.)
- 250 g hvedemel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- 100 g smør
- 50 g sukker
- 50 g farin
- 1 ½ dl fløde eller mælk
Sådan bager du kammerjunkere
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Bland mel, kardemomme og bagepulver og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor.
- Tilsæt sukker og farin og saml hurtigt dejen med fløde eller mælk. Del dejen i 4 portioner og tril dem til pølser.
- Del hver pølse i 20 stykker og tril dem til kugler.
- Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem ca. 8 min.
- Tag kagerne ud og skru ovnen ned til 175 grader.
- Del kagerne i halve med en gaffel (eller en kniv) og læg dem på bagepladerne med den flade ende opad.
- Bag dem 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist. Opbevar dem i en kagedåse.