Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

koldskål opskrift
Foto: Line Falck Koldskål er superlækkert på en varm sommerdag.

Koldskål opskrift

Koldskål: Sådan laver du hjemmelavet kærnemælkskoldskål

Hvordan laver man den bedste koldskål? Hvilke ingredienser skal der i, og hvor længe skal koldskålen piskes? Det får du svaret på her sammen med en klassisk opskrift på en god gammeldags gang kærnemælkskoldskål.

clock 10 minutter
printer Print
plate Koldskål til 4 personer

½ stang vanilje
2 æggeblommer
50 g sukker
4 dl kærnemælk
4 dl ymer (eller tykmælk)
saft af ½-1 citron
1 tsk. citronskal (øko)

Tilbehør: evt. kammerjunkere, tvebakker eller sommerbær

Sådan laver du koldskål

1. Flæk vaniljestangen, og kom kornene i en skål med æggeblommer og sukker. Pisk det skummende.

2. Rør gradvist ymer i og derefter kærnemælk. Smag til med fintrevet citronskal og citronsaft efter smag.

3. Sæt kærnemælkskoldskålen i køleskabet i 30 min. (eller op til et par timer). Servér evt. med kammerjunkere, tvebakker eller sommerbær.

Koldskål opskrift

TRICKET TIL GOD KOLDSKÅL ER: Æg og sukker skal piskes til en skummende æggesnaps. Tilsæt derefter den tykke ymer og rør først kærnemælken i til sidst. Så bliver kærnemælkskoldskålen mere cremet.

HUSK Kærnemælkskoldskål skal mindst trække i 30 min. eller et par timer, så bliver smagen bedre. Nyd den samme dag, som den er rørt sammen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Koldskål