
Foto: Koldskål er superlækkert på en solskinsfyldt forårsdag og ikke mindst en varm sommerdag.
Koldskål opskrift
Koldskål: Sådan laver du hjemmelavet kærnemælkskoldskål
Hvordan laver man den bedste koldskål? Hvilke ingredienser skal der i, og hvor længe skal koldskålen piskes? Det får du svaret på her sammen med en klassisk opskrift på en god gammeldags gang kærnemælkskoldskål.
preparation
Total: 10 minutter
plate
Koldskål til 4 personer
Ingredienser
½ stang vanilje
2 æggeblommer
50 g sukker
4 dl kærnemælk
4 dl ymer (eller tykmælk)
saft af ½-1 citron
1 tsk. citronskal (øko)
Tilbehør: evt. kammerjunkere, tvebakker eller sommerbær
Sådan laver du koldskål
- Flæk vaniljestangen, og kom kornene i en skål med æggeblommer og sukker. Pisk det skummende.
- Rør gradvist ymer i og derefter kærnemælk. Smag til med fintrevet citronskal og citronsaft efter smag.
- Sæt kærnemælkskoldskålen i køleskabet i 30 min. (eller op til et par timer). Servér evt. med kammerjunkere, tvebakker eller sommerbær.
TRICKET TIL GOD KOLDSKÅL ER:
- Æg og sukker skal piskes til en skummende æggesnaps.
- Tilsæt derefter den tykke ymer og rør først kærnemælken i til sidst.
- Så bliver kærnemælkskoldskålen mere cremet.
HUSK: Kærnemælkskoldskål skal mindst trække i 30 min. eller et par timer, så bliver smagen bedre. Nyd den samme dag, som den er rørt sammen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Koldskål
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: