Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på lammebov med dukkah og mynte
Foto: Line Thit Klein Lam er obligatorisk påskemad. Her med en sprød og krydret dukkah.

Opskrift på lammebov med dukkah og mynte

Lammebov med dukkah og mynte

Dukkah er et genialt krydderimiks, der tilfører smag og sprødhed til lammeboven. Du kan også vælge at købe en lammekølle og stege efter samme princip.

3 timer
Print
4-6 personer

1 udbenet lammebov på 1,7 kg (få din slagter til at fjerne bovbladet for dig)
salt
3 fed hvidløg, finthakket
1 kvist rosmarin, finthakkede blade heraf

Dukkah:
1 dl hasselnødder
½ dl sesamfrø
1½ spsk hele spidskommenfrø
1 spsk hele korianderfrø
1 tsk sort peber
¼ kanelstang eller
½ tsk stødt kanel
1 tsk salt
¼-½ bundt mynte

Tilbehør:
kartofler og en god salat f.eks. aspargessalat eller rødbedesalat.

Sådan laver du lammebov:

 LAMMEBOV: Rids fedtet på lammeboven på kryds og tværs med en skarp kniv, og krydr kødet med salt, hvidløg, olivenolie og rosmarin. Snør den med lidt kødsnor, og læg den på en rist med en bradepande under. Steg lammekødet i 20 minutter ved 225 grader.

Hæld vand i bunden af fadet, og steg det videre ved 150 grader i 2-2½ time. Hæld lidt saft fra bunden af bradepanden over kødet et par gange undervejs. Lad kødet hvile i 15-20 minutter før du skærer det ud.


DUKKAH: Hak hasselnødderne groft, og rist hasselnødder og sesamfrø let gyldne på en tør pande. Rist spidskommen og koriander frø på en tør pande et øjeblik, og stød dem let sammen med sort peber og kanel. 

Bland de ristede hasselnødder med sesamfrø, spidskommen, koriander, sort peber, kanel og salt.


Server lammebov drysset med dukkah og mynteblade, og server kartofler og
en god salat til. For eksempel aspargessalat eller rødbedesalat.


TIP: Lav eventuelt en dobbeltportion dukkah. Så har du til drys på eksempelvis ovnbagt laks med citron eller som krydret drys på en kartoffel-jordskok-suppe.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lammebov, Mynte, Lam og Hovedret