Opskrift på salat med  chili, feta og krydderurter
Foto: Line Thit Klein

Opskrift på salat med chili, feta og krydderurter

Asparges-salat med chili, feta og krydderurter

Asparges betyder unge skud og er dermed indbegrebet af forårsmad.

printer Print
clock Total: 10 minutter
plate 4-6 personer

1 bundt grønne asparges
½ radicchio
½ rødløg
1 fed hvidløg
½ citron, saften heraf
3-4 spsk olivenolie
chili efter smag og behag
½ bakke rucola


½ bundt kørvel
½ bundt basilikum
100 g feta f.eks. gedeostfeta.

Sådan laver du asparges-salat:

  1. Knæk den træede del af de grønne asparges. Skær aspargesene i tynde aflange stykker.
  2. Skær radicchioen i grove stykker, og pil og hak rødløg i små tern. Pil og pres hvidløget.
  3. Bland citronsaft, olivenolie, rødløg, hvidløg og chili sammen. Vend dressingen sammen med grønne asparges, radicchio og rucola.
  4. Anret det på et fad eller i en skål, og drys med kørvel, basilikum og små stykker fetaost, for eksempel gedefeta.

TIP: Hvis du vil have en mere mættende version af denne salat kan du komme lidt kogt, sort quinoa i salaten.

Se, hvad vi ellers skriver om: Påskefrokost, Sunde salater, Asparges, Krydderurter og Tilbehør