Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på lammekølle med blommetomater
Foto: Mikkel Adsbøl Lammekølle med blommetomater, marineret i honning, rosmarin og hvidløg

Opskrift på lammekølle med blommetomater

Lammekølle med blommetomater, marineret i honning, rosmarin og hvidløg

4
Print

1 bundt frisk rosmarin
4 fed hvidløg
1 spsk honning
6 spsk olivenolie
1 lammekølle
10 blommetomater eller flere

Sådan laver du lammekølle

Tag rosmarin, hvidløg, honning, citronsaft og olivenolie og kom i en morter eller en lille blender, til du har en fin masse.
Tag din lammekølle, og skær nogle lommer deri med en skarp kniv. Du skal bare stikke et hul ned, så du kan få lidt af den dejlige marinade ned i hullerne. Smør køllen helt ind i marinaden, og kom det ned i hullerne. Lad den evt. marinere i et par timer eller hele natten.
Kom den i ovnen på 200 grader i 1-1 ½ time afhængigt af størrelse. Servér en fyldig salat til.

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Lam, Dansk mad, Lammekølle, Steg, Louise Bruun og Hovedret