Lemon-lime curd
SPONSORERET indhold

Lemon-lime curd

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Cremet, sødmefuld og med en skarp syrlighed fra både citron og lime. Perfekt til dine friskbagte scones.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
28. feb. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

200 g sukker
125 g usaltet smør
3 æggeblommer, store
1 helt æg
2 usprøjtede citroner, fintrevet skal
1 usprøjtet lime, fintrevet skal
1 knsp salt
1 ½ dl citronsaft

Sådan gør du:

Pisk sukker og smør cremet, og tilsæt først æggeblommerne så det hele æg, ét af gangen.

Tilsæt citron- og limeskal, citronsaft og salt. Hæld blandingen i en gryde, og varm op over svag varme og konstant omrøring. Curden vil tykne lige før kogepunktet. Hvis curden bliver for varm og ægget klumper lidt, så skynd dig at tage den af varmen, pisk grundigt og kør blandingen igennen en si med et stykke klæde i. 

Hæld den lune lemoncurd på skoldede glas, og opbevar på køl. 


Prøv også opskriften på scones

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/