Scones
SPONSORERET indhold

Kærnemælks-scones

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassiker på det engelske te-bord. Himmelske med lemon-curd på.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
28. feb. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Til ca. 10 scones
350 g hvedemel
1 usprøjtet citron, revet skal
¼ tsk salt
3 spsk sukker + ekstra til drys
1 ½ tsk bagepulver
½ tsk natron
125 g smør, koldt i tern
1 ¾ dl kærnemælk
1 æg, sammenpisket til pensling

Sådan gør du:

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt smørret. Gnid smørret ind i melet, til det minder om rasp. Lav en fordybning i midten af melblandingen, og hæld kærnemælken heri.

Arbejd hurtigt dejen sammen, uden at ælte for meget, og tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm.

Brug et glas til at stikke scones ud med, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg, og drys med en smule sukker. Bag dine scones i 10-12 minutter, til overfladen er gylden og sprød.