Moules frites med søde kartofler
SPONSORERET indhold

Moules frites med søde kartofler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

På en klassisk, fransk bistro ville man spise sprøde pommes frites og mayonnaise til disse skønne muslingerne. Men dette sundere alternativ gør mig bestemt stadig superlykkelig. Og så er muslinger både billige og hurtige, og det gør retten til virkelig herlig hverdagsmad.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
19. sep. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2-4

Ingredienser

Frites:
4 store, søde kartofler
olivenolie
salt

Dip:
2 spsk skyr
½ tsk dijonsennep
1 tsk hvidvinseddike
1 spsk fint revet parmesan
salt

Muslinger:
2 fed hvidløg
½ fennikel
2 stilke bladselleri
1 gulerod
1,5 kg blå muslinger
lidt olivenolie
1 dl hvidvin
1 dl vand
1 håndfuld bred-bladet persille

Sådan laver du moules frites med søde kartofler

Tænd ovnen på 220 grader.

Skrub kartoflerne, og skær dem i "pommes frites størrelse", og vend dem med lidt olivenolie og salt. Læg dem i ét lag på bagepapir på en bageplade, og bag dem i den varme ovn i ca. 25-30 minutter. Vend dem jævnligt, og giv dem gerne grill de sidste 10 minutter.

Rør skyr med sennep, eddike og parmesan, og smag til med salt.

Skær hvidløg, fennikel og bladselleri i tynde skiver. Skræl guleroden, og skær den i skiver. Rens muslingerne i koldt vand. Fjern skæg, og kassér muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet. 

Varm lidt olivenolie op i en stor gryde. Kom muslinger og grønt i gryden, og lad det sautere i et minuts tid. Det skal ikke tage farve. Kom hvidvin og vand på, og lad muslingerne dampe i et par minutter eller 3 under låg, eller til de er åbne. Ryst gerne gryden undervejs, så alle muslingerne får varme.

Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

Snit persillen fint, og vend den med muslingerne lige inden servering. Servér muslinger, søde pommes frites og parmesan dip.

PRØV OGSÅ: Lun spinatsalat med porcherede æg og sennepsdressing