Moussaka med aubergine og oksekød

Foto: Line Thit Klein Moussaka med aubergine og oksekød

Moussaka med aubergine og oksekød

Grækerne spiser typisk deres musaka eller moussaka med græsk salat, brød og ren youghurt til.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time, 15 minutter
plate Moussaka til 4 personer

2 auberginer
1 spsk salt
2 dl rapsolie til fritering
400 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
800 g modne tomater, i tern
2 æg

Bechamelsauce:
70 g smør
90 g hvedemel
6 dl sødmælk
2 æg
salt og peber
150 g mild ost, revet

Sådan laver du moussaka

  • Auberginer: Skær auberginerne i skiver a 1-1,5 cm, drys med salt, og lad dem trække så længe som muligt. Det fjerner den bitre smag. Tør auberginerne med køkkenrulle, og fritér dem, til de har taget farve, ca. 5 min. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. 
  • Kødsauce: Steg løgene bløde, tilsæt oksekød, og sautér. Tilsæt tomaterne. Lad saucen simre i ca. 10 min, køl den lidt af, og rør æggene i.
  • Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet, og pisk godt. Tilsæt mælk, og pisk saucen igennem. Lad simre ca. 10 min, til melsmagen er forsvundet. Smag til med salt og peber. Rør æggene i saucen, når den er kølet lidt af.
  • Sådan samler du en moussaka: Læg skiftevis et lag kødsovs og et lag auberginer i en bradepande, og hæld til sidst bechamelsaucen over. Fordel osten på toppen.Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min, til den har taget farve.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Moussaka, Oksekød, Græsk mad, Aubergine og Hovedret