Moussaka med aubergine og oksekød
SPONSORERET indhold

Moussaka med aubergine og oksekød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Grækerne spiser typisk deres musaka eller moussaka med græsk salat, brød og ren youghurt til.

Af: Mette M. Helbæk Foto: Line Thit Klein
02. feb. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
Moussaka til 4 personer | Total: en time, 15 min

Ingredienser

2 auberginer
1 spsk salt
2 dl rapsolie til fritering
400 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
800 g modne tomater, i tern
2 æg

Bechamelsauce:
70 g smør
90 g hvedemel
6 dl sødmælk
2 æg
salt og peber
150 g mild ost, revet

Sådan laver du moussaka

  • Auberginer: Skær auberginerne i skiver a 1-1,5 cm, drys med salt, og lad dem trække så længe som muligt. Det fjerner den bitre smag. Tør auberginerne med køkkenrulle, og fritér dem, til de har taget farve, ca. 5 min. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. 
  • Kødsauce: Steg løgene bløde, tilsæt oksekød, og sautér. Tilsæt tomaterne. Lad saucen simre i ca. 10 min, køl den lidt af, og rør æggene i.
  • Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet, og pisk godt. Tilsæt mælk, og pisk saucen igennem. Lad simre ca. 10 min, til melsmagen er forsvundet. Smag til med salt og peber. Rør æggene i saucen, når den er kølet lidt af.
  • Sådan samler du en moussaka: Læg skiftevis et lag kødsovs og et lag auberginer i en bradepande, og hæld til sidst bechamelsaucen over. Fordel osten på toppen.Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min, til den har taget farve.