Orzotto med ærter og asparges
SPONSORERET indhold

Orzotto med ærter og asparges

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Orzotto er lavet med perlebyg i stedet for ris, men er akurat ligeså lækker som risotto.

Af: Vægtkonsulenterne Foto: ALT for damerne
17. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
1

Ingredienser

25 g skalotteløg
40 g perlebyg
75 g grønne asparges
1 tsk olivenolie
1½ -2 dl grøntsagsbouillon
100 g løse ærter
mynte
citron (øko)
25 g parmesan
havsalt
peber

Sådan laver du orzotto:

Pil og finthak skalotteløg. Skyl perlebyggen grundigt i en si, og lad den dryppe godt af. Skyl aspargesen.

Bræk de trægede ender af aspargsen, og skær resten af aspargsen i stykker a ca. 3 centimeter på skrå. Svits skalotteløg i olie et par minutter for lav varme, og tilsæt perlebyggen. Skru op for varmen, og tilsæt lidt efter lidt bouillon under omrøring.

Når perlebyggen er mør efter ca. 15-25 minutter, alt efter hvilken type perlebyg du bruger, tilsætter du asparges og ærter. Ærter og asparges skal kun have et par minutter, og perlebyggen koger i modsætning til ris ikke ud på de par minutter, den bevarer sin elasticitet.

Skyl, afdryp og finthak mynten. Smag til med fintrevet citronskal, fintrevet parmesan, mynte, salt og friskkværnet peber.

Kalorier 392 Protein 21 g ~ 22 %
Kulhydrat 43 g ~ 47 %
Fedt 13 g ~ 31 %
Kostfibre 10 g