nem opskrift: Sådan laver du selv peanutbutter
Foto: Line Falck

Nem opskrift: Sådan laver du selv peanutbutter

Peanutbutter eller jordnøddesmør er godt som pålæg, i dressinger og dips, og du kan lave det selv. Her får du en lækker opskrift på hjemmelavet peanutbutter med ingefær. Vil du helst have en hjemmelavet peanutbutter uden ingefær, undlader du at tilsætte dette. Skal det være rigtigt nemt, kan du blot tilsætte frisk ingefær til en færdigkøbt peanutbutter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 20 minutter
cooking Arbejdstid: 15 minutter
totaltime Total: 35 minutter
plate 1 stort glas

Det skal du bruge:

  • 500 g jordnødder (usaltede)
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 spsk. blød honning (eller sirup)
  • 3-4 tsk. frisk ingefær
  • ca. 1 ½ dl vand
  • 1 tsk. honning
  • Tilbehør: ristet brød (evt. smørristet)

Sådan laver du hjemmelavet peanutbutter:

  1. Læg jordnødderne på et stykke bagepapir på en bageplade, og rist dem i ovnen i 15-20 min. ved 150 grader. 
  2. Blend de afkølede jordnødder i en foodprocssor med salt, honning, fintrevet ingefær og vand, til peanutbutteren har en god cremet konsistens. Spis på ristet brød, eller brug den i en skøn snickers-tærte
  3. Opbevar peanutbutter køligt og mørkt i op til ca. 1 uge.

 

opskrift-peanutbutter-txt.jpg

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter og Tilbehør