nem opskrift: Sådan laver du selv peanutbutter
SPONSORERET indhold

Nem opskrift: Sådan laver du selv peanutbutter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Peanutbutter eller jordnøddesmør er godt som pålæg, i dressinger og dips, og du kan lave det selv. Her får du en lækker opskrift på hjemmelavet peanutbutter med ingefær. Vil du helst have en hjemmelavet peanutbutter uden ingefær, undlader du at tilsætte dette. Skal det være rigtigt nemt, kan du blot tilsætte frisk ingefær til en færdigkøbt peanutbutter.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
26. aug. 2020 | Opskrift | Hjemmet
1 stort glas | Total: 35 min | Arbejdstid: 15 min

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 500 g jordnødder (usaltede)
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 spsk. blød honning (eller sirup)
  • 3-4 tsk. frisk ingefær
  • ca. 1 ½ dl vand
  • 1 tsk. honning
  • Tilbehør: ristet brød (evt. smørristet)

Sådan laver du hjemmelavet peanutbutter:

  1. Læg jordnødderne på et stykke bagepapir på en bageplade, og rist dem i ovnen i 15-20 min. ved 150 grader. 
  2. Blend de afkølede jordnødder i en foodprocssor med salt, honning, fintrevet ingefær og vand, til peanutbutteren har en god cremet konsistens. Spis på ristet brød, eller brug den i en skøn snickers-tærte
  3. Opbevar peanutbutter køligt og mørkt i op til ca. 1 uge.

 

opskrift-peanutbutter-txt.jpg

Anbefalet til dig