Ristede kastanjer
SPONSORERET indhold

Ristede kastanjer: Sådan gør du

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Friske kastanjer er en hyggelig og klassisk vinterspise - nyd kastanierne på den enkle måde med smør. Kastanjer smager skønt med koldt smør, når de er friskristede og lune. Man kan også bruge dem i desserter eller som fyld i fjerkræ og vildt sammen med andre grønsager, f.eks. kål. Se her, hvordan du rister kastanjer:

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
16. okt. 2019 | Mad | Hjemmet
4-6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
500 g friske kastanjer
250 g groft salt
Tilbehør: smør

Sådan laver du ristede kastanjer:

  1. Skær et kryds i toppen af hver kastanje og stil dem i en bradepande eller i et ovnfast fad foret med bagepapir og med et tykt lag groft salt.
  2. Giv dem 30-40 min. i en 200 grader varm ovn. Server med koldt smør.

Gode tips til spisekastajner

  • Friske kastanjer skal både gøres fri for den hårde brune skal og den papiragtige frøskal.
  • Man kan enten skære skrællen af med en skarp kniv, eller man kan skære et kryds i kastanjerne og riste dem møre i ovnen eller på panden og derefter fjerne skallerne.
  • Endelig kan man give kastanjerne et opkog og derefter pille dem, mens de endnu er varme.
  • Kastanjer er i sæson fra september til april og importeres typisk fra Frankrig, Spanien og Italien.
  • Der vokser også spisekastanjer i Danmark, men de modnes dårligt.