-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
Ristede kastanjer: Sådan gør du
Friske kastanjer er en hyggelig og klassisk vinterspise - nyd kastanierne på den enkle måde med smør. Kastanjer smager skønt med koldt smør, når de er friskristede og lune. Man kan også bruge dem i desserter eller som fyld i fjerkræ og vildt sammen med andre grønsager, f.eks. kål. Se her, hvordan du rister kastanjer:
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Bagetid: 40 min.
- Ikke fryse-egnet
- 500 g friske kastanjer
- 250 g groft salt
- Tilbehør: smør
Sådan laver du ristede kastanjer:
- Skær et kryds i toppen af hver kastanje og stil dem i en bradepande eller i et ovnfast fad foret med bagepapir og med et tykt lag groft salt.
- Giv dem 30-40 min. i en 200 grader varm ovn. Server med koldt smør.
Gode tips til spisekastajner
- Friske kastanjer skal både gøres fri for den hårde brune skal og den papiragtige frøskal.
- Man kan enten skære skrællen af med en skarp kniv, eller man kan skære et kryds i kastanjerne og riste dem møre i ovnen eller på panden og derefter fjerne skallerne.
- Endelig kan man give kastanjerne et opkog og derefter pille dem, mens de endnu er varme.
- Kastanjer er i sæson fra september til april og importeres typisk fra Frankrig, Spanien og Italien.
- Der vokser også spisekastanjer i Danmark, men de modnes dårligt.