Ristede kastanjer
Foto: Thomas Hergaard

Ristede kastanjer - opskrift fra Hjemmet

Ristede kastanjer

Friske kastanjer er en hyggelig og klassisk vinterspise - nyd kastanierne på den enkle måde med smør.

printer Print
plate 4-6 personer

Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
500 g friske kastanjer
250 g groft salt
Tilbehør: smør

  1. Skær et kryds i toppen af hver kastanje og stil dem i en bradepande eller i et ovnfast fad foret med bagepapir og med et tykt lag groft salt.
  2. Giv dem 30-40 min. i en 200 grader varm ovn. Server med koldt smør.

Gode tips til spisekastajner
Kastanjer smager skønt med koldt smør, når de er friskristede og lune. Man kan også bruge dem i desserter eller som fyld i fjerkræ og vildt sammen med andre grønsager, f.eks. kål.

Friske kastanjer skal både gøres fri for den hårde brune skal og den papiragtige frøskal. Man kan enten skære skrællen af med en skarp kniv, eller man kan skære et kryds i kastanjerne og riste dem møre i ovnen eller på panden og derefter fjerne skallerne.

Endelig kan man give kastanjerne et opkog og derefter pille dem, mens de endnu er varme.

Kastanjer er i sæson fra september til april og importeres typisk fra Frankrig, Spanien og Italien. Der vokser også spisekastanjer i Danmark, men de modnes dårligt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Efterårsmad, Vegansk mad, Vegetarret, Vegetarisk og Forret