SPONSORERET indhold
Ristede kastanjer: Sådan gør du
Friske kastanjer er en hyggelig og klassisk vinterspise - nyd kastanierne på den enkle måde med smør. Kastanjer smager skønt med koldt smør, når de er friskristede og lune. Man kan også bruge dem i desserter eller som fyld i fjerkræ og vildt sammen med andre grønsager, f.eks. kål. Se her, hvordan du rister kastanjer:
4-6 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
500 g friske kastanjer
250 g groft salt
Tilbehør: smør
Sådan laver du ristede kastanjer:
- Skær et kryds i toppen af hver kastanje og stil dem i en bradepande eller i et ovnfast fad foret med bagepapir og med et tykt lag groft salt.
- Giv dem 30-40 min. i en 200 grader varm ovn. Server med koldt smør.
Gode tips til spisekastajner
- Friske kastanjer skal både gøres fri for den hårde brune skal og den papiragtige frøskal.
- Man kan enten skære skrællen af med en skarp kniv, eller man kan skære et kryds i kastanjerne og riste dem møre i ovnen eller på panden og derefter fjerne skallerne.
- Endelig kan man give kastanjerne et opkog og derefter pille dem, mens de endnu er varme.
- Kastanjer er i sæson fra september til april og importeres typisk fra Frankrig, Spanien og Italien.
- Der vokser også spisekastanjer i Danmark, men de modnes dårligt.
Vidste du...
- Kastanjer er fedtfattige og kan faktisk sidestilles med kartofler rent ernæringsmæssigt. Friske kastanjer skal være faste og opbevares i køleskab - de kan holde op til 10 dage.
- Kogte, pillede kastanjer kan bruges i retter med kød, grønsager, ris og pasta.
- Kog evt. pillede kastanjer meget møre i bouillon eller mælk og purér dem gennem en sigte eller i en foodprocessor. Puréen kan bruges, som den er - smagt til med krydderurter eller til en suppe, fyld til fjerkræ eller i desserter som kager, tærter og is.