Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på rødbedesuppe med bacon og peberrod
Foto: Line Thit Klein Rødbedesuppe med bacon og peberrod

Opskrift på rødbedesuppe med bacon og peberrod

Rødbedesuppe med bacon og peberrod

clock 30 minutter
printer Print
plate 4

1 løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
200 g bagekartofler
750 g rødbeder
1½ spsk olivenolie
½ tsk korianderfrø
½-1 tsk chili, finthakket
1 l vand eller hønsebouillon
1 lime eller ½ citron, saften heraf
salt og peber
100 g bacon, skåret i tern
2 spsk peberrod, revet
1 dl persille, hakket.

Tilbehør: groft brød

Sådan gør du

Snit løg og hvidløg i mindre stykker. Skræl gulerødder, kartoflerne og rødbederne og skær dem i grove tern.
Opvarm olivenolie i en gryde, og rist løg ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg og rist fortsat 1 min. Tilsæt gulerod, kartoffel, rødbede, korianderfrø og chili og rist videre ved svag varme i 7-8 min. Hæld hønsebouillon eller vand herved, og kog suppen i ca. 25 min under låg indtil rødbederne er møre. Blend suppen, og krydr med lime eller citronsaft, salt og peber.
Skær bacon i små tern og steg det sprødt på en pande.
Servér rødbedesuppen med et drys persille, revet peberrod og sprødstegt bacon. Spis groft brød til din suppe.

Se, hvad vi ellers skriver om: Efterår, Efterårsmad, Suppe, Hovedret og Forret