Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på rodfrugtsuppe med æble
Foto: Mikkel Adsbøl Rodfrugtsuppe med æble

Opskrift på rodfrugtsuppe med æble

Rodfrugtsuppe med æble

4
Print

1 kg blandede rodfrugter
2 løg
5 fed hvidløg, finthakket
2 æbler skåret i tern
smør til stegning
2 spsk karry
1 spsk gurkemeje
2 liter god grøntsagsbouillon
havsalt og peber
saft og skal af 1 citron
4 klatter fed græsk yoghurt
1 bundt bredbladet persille, grofthakket

Sådan laver du suppen

Rens grøntsager og frugt, og skær dem i tern. Kom smør i en tykbundet gryde, og tilsæt karry og gurkemeje. Lad dem simre, til de begynder at dufte og tilsæt så grøntsagerne. Lad blandingen stege igennem i ca. 2 min. Hæld vand eller bouillon over, og lad retten simre i 30 min.

Hvis du kan lide en grov suppe, lader du den være, og hvis du kan lide en glat cremet suppe, blender du den. Smag til med salt, peber, citron og pynt med yoghurt og persille.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Efterår, Efterårsmad, Rodfrugter, Suppe, Dansk mad, Louise Bruun og Hovedret