Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rullesteg – a la porchetta
Foto: Anders Schønnemann

Rullesteg – a la porchetta

Rullesteg – a la porchetta

Jeg har fået min slagter til at lave et magert slag (altså skære det meste fedt fra), men det betyder bestemt ikke, at smagen og konsistensen ikke er i orden! Tværtimod er dette fantastisk italian-style middagsmad.

Print

4-6 personer

1 kg magert svineslag (spørg din slagter)
1 fennikel
3 fed hvidløg
3 kviste rosmarin
2 tsk fennikelfrø
salt og peber
olivenolie
kødsnor
2-3 løg
vand
olivenolie

Sådan gør du

Læg slaget på et bræt. Hak toppen af fenniklen fint, og skær knolden i grove stykker. Hak hvidløg og rosmarin, og knus fennikelfrøene groft. Bland fennikeltoppe, hvidløg, rosmarin og fennikelfrø sammen, og fordel det på slaget. Krydr med rigeligt salt og peber

Rul stegen stramt sammen, og snør den med kødsnor. Brun stegen grundigt i lidt olivenolie på en varm pande.

Læg den i et ovnfast fad, og fyld vand ca. 2 cm op. Skær løgene i både, og læg dem ved siden af stegen sammen med fennikel.

Steg den ved 190 grader i 2-2 ½ time, til den er helt mør og gylden. Vend den flere gange undervejs, og fyld med vand efter behov. Fjern kødsnoren, skær stegen i skiver, og overhæld den med lidt saft og god olivenolie. Server straks – brug gerne fennikel og løg også.