Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

God tømmermændsmad, der er snasket og salt på den helt rigtige måde.
Foto: Chris Tonnese God tømmermændsmad, der er snasket og salt på den helt rigtige måde.

Hjemmelavede hotdogs

Spicy hotdogs med kylling, guacamole og salsa

Retten egner sig perfekt til dagen derpå. En opskrift af Frantz Maurice Scott Lundby.

plate Spicy hangover-hotdogs med kylling, guacamole og salsa til 4 personer
printer Print

2 kyllinge-brystfileter
salt og peber
2 spsk Tex Mex-krydderi (eller anden spicy krydderiblanding)
olie til stegning
2 avocadoer
4 spsk cremefraiche
1 fed hvidløg
1 lime, saften heraf
4 hotdogbrød
2 spsk jalapenos
2 forårsløg, hakkede
2 spsk salsa (eller ketchup)
friske krydderurter, f.eks. koriander

Sådan gør du

  1. Krydr kyllingebrystfileter med salt, peber og krydderi, og steg dem i ovnen med lidt olivenolie ved 225 grader i ca. 20 minutter.
  2. Skær kyllingen i mindre stykker. 
  3. Blend avocadoer, cremefraiche, hvidløg og limesaft i en blender til guacamole. Smag til med salt og peber.
  4. Lun hotdogbrødene, og fyld dem med guacamole, kyllingestykker, jalapenos, hakkede forårsløg. Drys med friske krydderurter.

PRØV OGSÅ: Double cheddar cheeseburger med karamelliserede rødløg

Tip

Du kan også bruge røget laks i stedet for kylling.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår, Tømmermænd, Guacamole, Svin, Amerikansk mad og Hovedret