opskrift thai suppe
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Spicy suppe med power: Sådan laver du thai-suppe med kylling

En af favoritterne fra det thailandske køkken med bl.a. citrongræs, limeblade, ingefær, chili & kokos. Her får du opskriften på den lækre og stærke thaisuppe med kylling. Se her, hvordan du selv kan lave spicy thaisuppe derhjemme:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

1 tsk jordnøddeolie
1 spsk citrongrĂŚs
2 spsk friskreven ingefĂŚr
1 fed knust hvidløg
2 fintsnittede thai-chilier
3-4 fintsnittede kafirlimeblade
Âź tsk gurkemeje
1 dĂĽse kokosmĂŚlk light (4 dl)
ž-1 liter hønsebouillon
1 spsk fishsauce
400 g kogt eller stegt kyllingekød
4 snittede forürsløg
125 g sugarsnaps
2 snittede gulerødder
1-2 spsk limesaft
lidt hakket koriander
SERVERING:
koriander
300 g fuldkornsnudler

Sådan gør du:

  1. Varm olien og sauter citrongræs, ingefær, hvidløg, chili samt limeblade og gurkemeje et par minutter.
  2. Hæld kokosmælk, hovedparten af bouillon samt fishsauce ved og lad det hele simre i 8-10 minutter.
  3. Bland kyllingekødet og de snittede grønsager i og lad det hele snurre yderligere et par minutter.
  4. Smag til med lime og koriander. Fordel suppen i skåle, pynt med koriander og server med fuldkornsnudler.

Energi pr. person: 570 kcal, fedt 30%, protein 24%, kulhydrat 46%

TIP! Hvis du vil have suppen ekstra stærk, kan du tilsætte lidt ekstra chili og ingefær.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Suppe, Vintermad, Thai-mad, Kylling og Hovedret