opskrift thai suppe

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Spicy suppe med power: Sådan laver du thai-suppe med kylling

En af favoritterne fra det thailandske køkken med bl.a. citrongræs, limeblade, ingefær, chili & kokos. Her får du opskriften på den lækre og stærke thaisuppe med kylling. Se her, hvordan du selv kan lave spicy thaisuppe derhjemme:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)
Ingredienser

1 tsk jordn√łddeolie
1 spsk citrongræs
2 spsk friskreven ingefær
1 fed knust hvidl√łg
2 fintsnittede thai-chilier
3-4 fintsnittede kafirlimeblade
¬ľ tsk gurkemeje
1 dåse kokosmælk light (4 dl)
¬ĺ-1 liter h√łnsebouillon
1 spsk fishsauce
400 g kogt eller stegt kyllingek√łd
4 snittede for√•rsl√łg
125 g sugarsnaps
2 snittede guler√łdder
1-2 spsk limesaft
lidt hakket koriander
SERVERING:
koriander
300 g fuldkornsnudler

Sådan gør du:

  1. Varm olien og sauter citrongræs, ingefær, hvidløg, chili samt limeblade og gurkemeje et par minutter.
  2. Hæld kokosmælk, hovedparten af bouillon samt fishsauce ved og lad det hele simre i 8-10 minutter.
  3. Bland kyllingekødet og de snittede grønsager i og lad det hele snurre yderligere et par minutter.
  4. Smag til med lime og koriander. Fordel suppen i skåle, pynt med koriander og server med fuldkornsnudler.

Energi pr. person: 570 kcal, fedt 30%, protein 24%, kulhydrat 46%

TIP! Hvis du vil have suppen ekstra stærk, kan du tilsætte lidt ekstra chili og ingefær.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Suppe, Vintermad, Thai-mad, Kylling og Hovedret