Få opskriften på spidskål og asparges de luxe
SPONSORERET indhold

Spidskål og asparges de luxe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det her er i sandhed luksus. Skru ned for det brunede smør, hvis du synes, det bliver for meget. Selv lidt giver en god smag. Servér gerne salaten til fisk, eller lad den stå som en selvstændig ret.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
17. jul. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Tilbehør eller forret til 4 personer
1 spidskål
1 bundt hvide asparges, ca. 250 g
1 citron
100 g smør
2 dl bælgede ærter
1 håndfuld ærteskud
salt og peber

Sådan laver du spidskål og asparges de luxe:

Del spidskålen i både. Vær forsigtig med det, så det fortsat hænger sammen i bunden. Dryp det med lidt olivenolie, og grill det på en varm grill eller grillpande. De skal have 3-5 min.

Skræl aspargesene. Knæk den nederste ende af dem, og gnid aspargesene med en smule olivenolie. Grill dem i et par minutter.

Halvér citronen, og grill den på skærefladen, i et par minutter, eller til den har taget farve.

Smelt smørret i en kasserolle. Lad det brune let. Du kan dufte, at det er klar, det skal dufte af nødder.

Anret kål og asparges, dryp saft af den varme citron og brunet smør over. Top med ærter og ærteskud, og krydr med salt og peber.

Servér straks.

PRØV OGSÅ: Lun minigrønkål med blød gedeost og honning