
Squash-ricotta-lasagne med spicy tomatsauce
En super velsmagende vegetar lasagne.
Ingredienser
Squash-ricotta-lasagne med spicy tomatsauce
3 mellemstore squash
Tomatsauce:
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, finthakkede
2 dåser hakkede tomater
½ - 1 frisk rød chili i små tern
1 spsk sukker
1 lille sjat balsamico
salt
ricottacreme:
2 bægre frisk ricotta, ca. 500 g
1 dl sødmælk
1 bundt basilikum, finthakket
50 g revet parmesan
2 små æg
ca. ½ tsk salt
peber
1 pakke lasagneplader
topping:
2 poser frisk mozzarella
1 lille bakke blommetomater
Sådan gør du
Skær squasherne i 1 cm tykke skiver på langs, grill dem på en oliesmurt grillpande 2 min på hver side, til de er bløde.
Lav tomatsaucen ved at sautere hvidløg blanke i olivenolie, tilsæt tomater og chili, lad saucen simre i ca. 10 min uden låg. Smag til med sukker, balsamico og salt.
Rør ricottaen med mælk, til den er cremet, tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk til en cremet sauce.
Kog lasagnepladerne møre i letsaltet vand, 2-3 ad gangen i 6-7 min.
Smør et ildfast fad med fedtstof og læg først et lag lasagneplader, så tomatsauce, et lag squash og til sidst ricottacreme. Gentag og slut af med et lag lasagneplader, tomatsauce og derefter mozzarella i trevler, som fordeles sammen med skiveskårne tomater.
Bag i ca. 45 min ved 190 grader, læg folie over, hvis mozzarellaen bliver mørk.
Lad hvile 10 min, og servér.
PRØV OGSÅ: Pasta i cremet kartoffelsuppe