
Sense-kost-opskrift: Stegte tigerrejer med glasnudler og enokisvampe
Lækker og nem aftensmad, der kan indgå i din sense kostplan. Her får du en helt ny sense kost opskrift på hurtig aftensmad af Suzy Wengel, der står bag den populære kur, "Spis dig sund & slank med Sense"
Ingredienser
Tigerrejer:
500 g tigerrejer, ferske fra frost
3 spsk limesaft
4 fed hvidløg
1 rød chili
1 grøn chili
1 forårsløg
2 spsk olie
2 håndfulde ærter, gerne friske
salt og peber
Andet:
80 gram glasnudler, før tilberedning
1 håndfuld enokisvampe
1 l kogende vand
Pynt:
Koriander
bredbladet persille
2 skiver lime
Næringsindhold
-
Energi pr. person:564 Kcal
-
Fedt:16 %
-
Protein:56 %
-
Kulhydrat:48 %
Sådan laver du stegte tigerrejer (Sense kost)
- Vend de optøede tigerrejer i limesaft, og lad dem afdryppe i en si. Skær hvidløg og chili i små tern.
- Skær forårsløg i skrå 3-4 mm tykke skiver. Varm olien i en wok, og svits kort hvidløg og chili.
- Kom rejerne i, og steg dem til de er blevet lyserøde. Vend forårsløg og ærter i. Krydr med salt og peber.
- Kom glasnudler og enokisvampe i hver deres skål. Hæld vand på, og lad dem stå i et par minutter.
- Si vandet fra, og server sammen med tigerrejerne. Pynt med krydderier og limeskive.
SENSE TALLERKENMODEL: DET BØR DER LIGGE PÅ DIN TALLERKEN
Et par håndfulde tigerrejer med tilbehør, en håndfuld glasnudler og en halv håndfuld enokisvampe.
FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN:
HÅNDFULD 1 (+2): Forårsløg, ærter, enokisvampe
HÅNDFULD 3: Tigerrejer
HÅNDFULD 4: Glasnudler
FEDT : Olie
SMAGSGIVERE : Limesaft, hvidløg, chili, salt, peber, koriander, persille, lime
Tip Enokisvampen er japans bud på en champignon. Den er god i varm mad, men bliver sej ved længere tids opvarmning, så giv den ikke for meget varme.