Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

sense-kost opskrift på tigerrejser
Foto: Inge Skovdal Let og lækkert - nem aftensmad med en skøn sensekost-opskrift.

Sense-kost-opskrift: Stegte tigerrejer med glasnudler og enokisvampe

Sense-kost-opskrift: Stegte tigerrejer med glasnudler og enokisvampe

Lækker og nem aftensmad, der kan indgå i din sense kostplan. Her får du en helt ny sense kost opskrift på hurtig aftensmad af Suzy Wengel, der står bag den populære kur, "Spis dig sund & slank med Sense"

20 minutter
Print
Stegte tigerrejer med glasnudler og enokisvampe til 2 personer

Tigerrejer:
500 g tigerrejer, ferske fra frost
3 spsk limesaft
4 fed hvidløg
1 rød chili
1 grøn chili
1 forårsløg
2 spsk olie
2 håndfulde ærter, gerne friske
salt og peber
Andet:
80 gram glasnudler, før tilberedning
1 håndfuld enokisvampe
1 l kogende vand
Pynt:
Koriander
bredbladet persille
2 skiver lime

Energi pr. person:
564 Kcal
Fedt:
16 %
Protein:
56 %
Kulhydrant:
48 %

Sådan laver du stegte tigerrejer (Sense kost)

  1. Vend de optøede tigerrejer i limesaft, og lad dem afdryppe i en si. Skær hvidløg og chili i små tern.
  2. Skær forårsløg i skrå 3-4 mm tykke skiver. Varm olien i en wok, og svits kort hvidløg og chili.
  3. Kom rejerne i, og steg dem til de er blevet lyserøde. Vend forårsløg og ærter i. Krydr med salt og peber.
  4. Kom glasnudler og enokisvampe i hver deres skål. Hæld vand på, og lad dem stå i et par minutter.
  5. Si vandet fra, og server sammen med tigerrejerne. Pynt med krydderier og limeskive.

SENSE TALLERKENMODEL: DET BØR DER LIGGE PÅ DIN TALLERKEN
Et par håndfulde tigerrejer med tilbehør, en håndfuld glasnudler og en halv håndfuld enokisvampe.

FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN: 
HÅNDFULD 1 (+2): Forårsløg, ærter, enokisvampe 
HÅNDFULD 3: Tigerrejer 
HÅNDFULD 4: Glasnudler 
FEDT : Olie 
SMAGSGIVERE : Limesaft, hvidløg, chili, salt, peber, koriander, persille, lime

Tip Enokisvampen er japans bud på en champignon. Den er god i varm mad, men bliver sej ved længere tids opvarmning, så giv den ikke for meget varme.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sense kost, Skaldyr, Nudler og Hovedret