Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

lækre surdejsboller med gulerod
Foto: Ditte Ingemann

lækre surdejsboller med gulerod

Surdejsboller med havregryn

Skønne frokostboller med fylde og smag.

9 stk.
Print

5 g gær
1 dl surdej
4 dl koldt vand
65 g pastinak eller gulerod, revet
50 g havregryn
2 tsk havsalt
ca. 400 g groft ølandshvedemel

Sådan gør du: Rør gær, surdej og vand sammen. Tilsæt revet pastinak, havregryn samt salt, og rør dejen sammen på en røremaskine. Tilsæt mel lidt ad gangen, og justér mængden undervejs – der kan være stor forskel på mel og melets sugeevne.
Start ud med lav hastighed, og sæt mere turbo på efterhånden. Når dejen begynder at slippe skålens kanter og at være smidig og danne tråde, kan der laves en glutenprøve, som går ud på at tage et stykke dej og strække det ud mellem fingrene, uden at det går i stykker. Hvis du ikke kan det, skal dejen æltes i længere tid, ca. 8-10 minutter i alt. Når dejen er æltet godt, og den må endelig ikke være for tør, kommes den i en lukket beholder med en smule olie i bunden og sættes på køl natten over.
Næste morgen vendes dejen ud på et meldrysset bord og formes til boller. Bag bollerne ved høj varme, 250 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, og brug evt. en bagesten for et bedre resultat.

Energi pr. bolle: 198 kcal, fedt 7%, protein 14%, kulhydrat: 79%

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Brød og Ditte Ingemann