GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Vegansk raw-cake med kokos og cashew
Lækker, nem og vegansk raw-cake med kokos & cashewnødder.

Vegansk raw-cake med kokos og cashew

Overrask dine venner eller forkæl dig selv med denne lækre og nemme veganske raw-cake.

printer Print
clock 30 minutter
plate Ca 8 stykker kage

Kagebund:
150 g friske dadler uden sten
50 g mandler, grofthakket
4 spsk kakaopulver (evt. rå)
100 g kokosmel
4 spsk Becel Flydende
½ tsk vaniljepulver

Cashewcreme:
100 g cashewnødder, usaltede (lægges i blød minimum 20 minutter)
50 g kokosmel
175 ml kokosmælk

Friske bær til at pyntekagen (evt. mynteblade)

Sådan laver du en raw-cake med kokos

Kagebund:

  • Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor (alternativt en blender) og blend indtil massen er sammenhængende. Bruger du en blender, skal du stoppe et par gange undervejs og skrabe dejen ned af kanterne med en ske.
  • Fordel dejen i en rund form (ca. 20 cm i diameter), der er beklædt med bagepapir.
  • Pres dejen godt sammen og sæt kagen i køleskabet eller fryseren i et par timer.

Cashewcreme:

  • Læg cashewnødderne i blød i minimum 20 minutter - gerne natten over.
  • Hæld vandet fra cashewnødderne og kom dem, samt de øvrige ingredienser, i en foodprocessor og blend, indtil du har en lækker creme. Jo længere tid du blender jo blødere og finere bliver cremen.
  • Husk dog at stoppe et par gange undervejs og skrab cremen ned af kanterne, så alt bliver blendet lige fint.

Anretning:

  • Tag kagen ud af formen og stil den på et fad.
  • Fordel cashewcremen på kagen og pynt med friske bær og evt. drys flormelis og friske mynteblade.

choko-raw-cake_med_mandler_kokos_web.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Raw food, Kage, Vegansk mad, Becel og Bageopskrifter