Pære belle Hélène
Uhmm, kunne man bare få sine seks stykkerfrugt om dagen på denne delikate måde!
4 personer
Ingredienser
- 4 pærer
- 8 dl vand
- 2 dl sukker
- 4 spsk. citronsaft
- 1 flækket vaniljestang
- Chokoladesauce:
- 100 g mørk chokolade
- ½ dl piskefløde
- ½ dl vand
- Desuden:
- ½ l vaniljeis
- Pynt:
- panderistede mandelflager
- flødeskum
- Skræl og halver pærerne,og fjern stilk og kernehus.Bring vand, sukker, citronsaftog den flækkede vaniljestangi kog. Kom pærerne i lagen,og kog dem 5-10 min., tilde er møre. Afkøl pærerne ilagen.
- Hak chokoladen. Kog flødeog vand op. Kom chokoladeni, og sluk for varmen. Rør, tilchokoladen er smeltet. Chokoladesaucenskal serveresvarm.
- Tag pærerne op af lagen.Anret pærer, chokoladesauceog is på tallerknerne. Pyntmed panderistede mandelflagerog en klat flødeskum.