Sådan laver du lækre - og sunde - smørrebrød

Sådan laver du lækre - og sunde - smørrebrød

Det er bestemt ikke alt smørrebrød, der behøver at være fyldt med mayo og dårlig remoulade. Der er masser af skønne ting at smide på rugbrødet (eller mangel på samme), så du kan servere sundt smørrebrød for de sødeste, du kender.

Avcadomad de luxe

Stenbiderrognen er et velkomment budskab om, at det bliver forår igen − og så er den en af mine favoritspiser! Rens den selv i koldt vand med et piskeris (hinderne sætter sig i riset), eller køb den renset. Er den ikke til at skaffe, kan du få masser af dejlig rogn på glas eller frost. Få opskriften her.

TIP! I stedet for skyr og mayo kan du bruge en drænet/græsk yoghurt.



Steak med selleriremoulade

Steg en god bøf, og tryl den nemme og dejlige mad frem. Eller brug et par skiver roastbeef eller steg fra dagen i forvejen. Få opskriften her.



Hønsesalat med æbler og bladselleri

Denne hønsesalat er klassisk og simpel men uden mayo, i stedet er det hele vendt i en skøn vinaigrette. Få opskriften her.

TIP! Salaten er også skøn i madpakken dagen efter. Udelad da den blandede salat, den klasker nemlig bare sammen.



Tatar med pocherede æg og syltede skalotter

Jeg er tatarfan og vælger det, hvis det er på menukortet, når jeg er ude. Her er min version af den hjemmelavede. Vælg det friskeste kød, og hak det selv, eller få din slagter til at hakke det. Få opskriften her.



Røget laks på "squashbrød"

Jeg er vild med at bruge squash til alt muligt. Den smager ikke af så meget, så den er nem at komme i alt fra brød til kager, og så er den god som "rugbrød", så den dejlige laks har noget at ligge på. Få opskriften her.

TIP! Du kan selvfølgelig bruge rugbrød (evt. ristet) i stedet for squash, men indimellem er det dejligt at få en ekstra grøntsag et uventet sted. Især hvis du vælger en menu af tre stykker smørrebrød, er denne variation dejlig.



LÆS OGSÅ: Sund og nem frokost