Små rabarbertriflier med hvid chokolade
Denne opskrift på rabarbertrifli er for god til at gå slip af. Hvid chokolade og rabarber i en sød symfoni.
Rabarbertrifli til 6 personer
Små rabarbertriflier med hvid chokolade
- 250 g rabarber skåret i 1 cm tykke skiver
 - 250 g jordbær, frosne kan bruges
 - 150 g sukker
 - 1 stang vanilje
 - Hvid chokoladeskum:
 - 200 g hvid chokolade
 - 6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
 - 2 spsk. flormelis
 - 1½ dl piskefløde
 - Desuden:
 - 10 digestivekiks
 - Pynt:
 - evt. lidt flødeskum
 
- Skrab kornene ud af vaniljestangen.Kom rabarber,jordbær, sukker og en tomvaniljestang op i en gryde ca.5 min. Afkøl det. Fjern vaniljestangen.
 - Hak og smelt den hvidechokolade over vandbad elleri mikroovn. Pisk æggeblommernemed flormelis og udskrabedevaniljekorn, til deter cremet. Rør chokoladeni. Pisk fløden til blødt skum,og vend det i chokoladeblandingen.
 - Knus kiksene. Fordelrabarberblanding, chokoladeskum,evt. flødeskum samtkiks i lag i portionsglas elleri en skål.