Tarte tartin
6-8 personer
Ingredienser
- Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis
- korn af ½ vaniljestang
- 1 æggeblomme
- evt. 1 spsk. kold vand
- Fyld:
- 700 g faste æbler, gerne
- syrlige
- 75 g sukker
- 50 g smør
- Tilbehør:
- flødeskum eller vaniljeis
- Smuldr smørret i melet, ogtilsæt flormelis og vaniljekorn.Saml dejen med æggeblommeog evt. vand. Pak dejen i plastfilm,og lad den hvile i køleskabi ca. 30 min.
- Skræl æblerne, og skær demi både.
- Smelt sukkeret til lys karamelpå en stålpande. Tilsæt 50g af smørret. Kom æblerne påpanden, og vend dem rundt,til de er gyldne. Smør en rundbageform (20 cm i diameter)med resten af smørret. Her harvi bagt kagen i Eva Trios silikoneform– den er nem at brugetil denne kage. Fordel æblerne iformen, de skal ligge tæt.
- Rul dejen ud, så den er ca.22 cm i diameter. Læg den overæblerne, og pres den forsigtigned langs formens kant. Stiknogle små huller i dejlåget.
- Bag kagen ved 180 gr. ica. ½ time, til låget er gyldent.
- Lad kagen afkøle 10-15 min.Det er vigtigt, da karamellen ellersvil løbe ud. Læg et låg elleret fad over formen. Vend kagenrundt, så æblerne kommerøverst. Server kagen lun medflødeskum eller vaniljeis til.