3 gode grunde: Derfor smager danske jordbær bedst
Foto: Getty Images De danske jordbær smager bare bedre end dem, der kommer fra udlandet. Men ved du egentlig hvorfor?

3 gode grunde: Derfor smager danske jordbær bedst

Vi ved det alle sammen godt – uanset om vi spiser dem med sukker, mælk og fløde eller helt naturligt som de er, så smager de danske jordbær bare bedre end dem, der kommer fra udlandet. Men ved du egentlig hvorfor?

Forklaringen er simpel og handler om friskhed, modenhed og selve sorten.

”Danske jordbær rammer oftest butikkerne, dagen efter de er plukket, og som noget nyt har flere og flere supermarkeder lavet aftaler med lokale avlere om at levere friske jordbær plukket samme morgen direkte til butikkerne.

Det betyder, at man kan vente med at plukke dem, til de er modne. Udenlandske jordbær, som skal transporteres langt, bliver plukket inden de er helt spiseklar og eftermodner undervejs. Det betyder, at de ikke får den samme sukkermængde, som de jordbær der sidder og modner på planterne, og som på den måde får masser af sukker fra jordbærplantens blade,” siger jordbærkonsulent ved gartnerirådgivningen Dan Haunstrup Christensen.

LÆS OGSÅ: GUIDE: 25 steder du selv kan plukke jordbær i Danmark

”Udenlandske sorter er typisk hårdere end de danske jordbær, da de skal kunne tåle at blive transporteret langt uden at blive skadet. Forestillede man sig, at man skulle transportere jordbær af en blød sort, ville de ikke være ret lækre, når de nåede frem,” forklarer Dan Haunstrup Christensen.

Glæd dig – sæsonen bliver længere i år

Modsat sidste år, hvor den varme sommer gjorde den danske jordbærsæson væsentlig kortere end normalt, kan vi år forvente at have de danske jordbær frem til starten af august ”Sæsonen i år bliver ret almindelig. Det betyder, at man kan få gode, danske frilandsjordbær til langt hen i juli og helt frem til starten af august, hvis man er lidt heldig,” siger Dan Haunstrup Christensen.

Kilde: Dansk Gartneri

Se, hvad vi ellers skriver om: Jordbær