Lammespyd & salat

Teriyakilam & salat

Gulerødderne får fint modspil af den rå aromatiske ingefær.

4

Ingredienser

  • 400 g lammekød, f.eks. culotte eller bov
  • 1 spsk olie
  • salt, peber
  • 3-4 spsk teriyakisauce
  • 1 tsk honning
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • Salat af gule­rødder & ingefær:
  • 3-4 gulerødder, gerne forskelligtfarvede
  • 1 groftskåret rødløg
  • 1 bdt. snittede forårsløg
  • 1-2 spsk fintsnittet eller reven ingefær
  • 1 bdt. koriander
  • Dressing:
  • 1 spsk olivenolie
  • limesaft
  • 1-2 tsk honning
  • 1 spsk ristede sesamfrø
  • lime
  • 300 g fuldkornsbrød

  1. Sådan gør du: Skær lamme­kødet i pænt store tern, kom dem i en skål, og vend dem med olie, salt, peber, teriyakisauce, honning og hvidløg. Sæt kødet på spid, og grill eller steg dem i 10 minutter i alt. Vend dem jævnligt. Høvl gulerødderne i lange, tynde strimler, og bland, eller anret dem med de øvrige ingredienser. Rør dressingen sammen, og smag den godt til, før den vendes med salaten, der drysses med sesamfrø. Server med lime og fuldkornsbrød.  
  2. Energi pr. person: 480 kcal, fedt 29%, protein 26%, kulhydrat 45%