Winona Ryder pyjamas
Foto: Getty Images Wynona Ryder dyrker det klassiske pyjamaslook i sengen. Rart.

Pyjamas til hverdag, fest og sofaen

7 grunde til at holde pyjamasparty hele dagen

Halleluja! Nattøj hænger ved, så du kan fortsætte med at klæde dig i silke, pyjamas og kimono og være chik uden at skulle trække maven ind.

Artiklen er oprindeligt bragt i Eurowoman november 2016.

Det kommer ikke længere som et chok, når pigen på cyklen har blomstret pyjamassæt på ved højlys dag. Og du har måske også selv investeret i en blød skjorte, der godt kunne forveksles med en pyjamasoverdel. Kimonoen? Helt sikkert, at du også har haft den på uden for soveværelset. Hvor heldigt er det lige, at nattøjstendensen fortsætter i hvert fald vinteren over? Og gerne resten af livet, hvis du spørger os. Synes du stadig, det virker liiidt fjollet sådan at have nattøj på, når du går ud ad døren, så læs med her.

LÆS OGSÅ: Derfor skal din nye taske være mere sjov end eksklusiv

7 grunde til at holde pyjamasparty all day and night long

1. Du har aldrig haft det så behageligt

Hvis man kan sove i det, siger det næsten sig selv, at der ikke er noget, der strammer. Og så behøver der faktisk ikke være flere argumenter for at gå i pyjamas og kimono. Tilde Bjerre­gaard, der står bag Clouds, har skabt det danske mærke med det udgangspunkt, at tøj først og fremmest skal være komfortabelt. Derfor udgør pyjamasser en stor del af kollektionerne.

- Jeg har altid haft et behov for at føle komfort. Jeg kan lide tanken om at være cool og have gennemslagskraft på en og samme tid uden at gå på kompromis. Ideen med Clouds var enkel – at smugle komforten fra loungegarderoben ind i vores hverdagsgarderobe, siger Tilde Bjerregaard.

2. Du har aldrig haft det så sexet

Komfort og sexyness. Really? Åh ja. Det er så ikke her, du griber ud efter den skotskternede flonelspyjamas. Nej, du vælger silkepyjamassen, der med fordel kan give kig til kraveben og ankler. Du pynter med guld om halsen og stikker fødderne i et par spinkle sandaler. Kimonoen er også god over en slip-dress. På Elizabeth Taylor-måden er du gået direkte fra soveværelset til fest.

3. Du bliver gode venner med nye designere

Er du på udkig efter en pyjamas, kan du godt begynde at stave til Olatz Schnabel, Olivia von Halle, For Restless Sleepers og vores egen Clouds. Stort set hele Burberrys efterårskollektion er også bygget op omkring pyjamasser og kimonoer. Er du på udkig efter sidstnævnte, er der ingen vej uden om den danske butik og webshop Kimono in the Clouds, der sælger originale vintagekimonoer fra Japan.

A post shared by ATTICO (@the_attico) on

Hvorfor ikke smide en kimono over dine favoritjeans?

4. Du kan gøre det lige så godt som ikonerne

Coco Chanel var fremme i skoen. Og i pyjamassen. Allerede i 1918 spankulerede hun rundt på de franske kyster i pyjamas. Klip til 2016, hvor Alexa Chung, Kate Moss, Beyoncé og Victoria Beckham ikke kan komme hurtigt nok i de komfortable klæder.

5. Du kan næsten ikke gå galt i byen med din styling

... Men du får alligevel lige et par tips her fra stylist Camilla Larsson, der nærer stor kærlighed til både pyjamassen og kimonoen.

- Det kan være en god idé at give pyjamassen lidt modspil. For eksempel smykker, som kan dresse pyjamasskjorten op. Tager du hele sættet på, må du gerne komme op på et par hæle, så man kan se, at du mener det, siger Camilla Larsson.

Tilde Bjerregaard går den casual vej:

- Jeg kan godt lide, når man giver pyjamassen noget kontrast, for eksempel med en tynd strik eller en track-jacket og et par vandrestøvler, siger Tilde Bjerregaard.

I forhold til kimonoen, der er god som alternativ til blazeren og cardiganen:

- Brug et bohemet og farverigt take på stort set alt i basisgarderoben. Når vinterfrakken skal på, skal du måske også passe på, at kimonoen ikke stikker ud forneden som en flæse. Det bliver noget rod, siger Camilla Larsson.

A post shared by C L O U D S (@cloudsofficial) on

"Jeg kan godt lide, når man giver pyjamassen noget kontrast, for eksempel med en tynd strik eller en track-jacket og et par vandrestøvler," siger grundlægger af Clouds, Tilde Bjerregaard.

6. Du skal glemme alt om strygejernet

Pyjamassen må godt krølle. Det understreger nattøjets tætte forbindelse til drømmeland og langsomme morgener med kaffe, croissanter og tykke bøger i sengen.

7. Du bliver aldrig umoderne

Bekymringsfrit. Det er, hvad nattøjet er. Også når det kommer til, om det nu lige pludselig går hen og bliver umoderne. For det er så tidløst, at det er svært at forestille sig, at det kan blive decideret smagløst. Sådan har det været, siden englænderne hentede pyjamassen med hjem fra Indien i det 18. århundrede, og i 1870'erne, hvor man kunne købe japanske kimonoer i Liberty i London.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tøj, Trends, Modeuge og Stil