Søren Le Schmidt

Foto: Emilie Luna Rasmussen Søren Le Schmidt hylder 90’erne, diversitet og bæredygtige i hans SS21-kollektion ved Copenhagen Fashion Week.

CPHFW SS21

Søren Le Schmidt: ”Jeg elsker at hylde diversiteten”

En hyldest til 90’erne, diversitet og bæredygtige elementer. De tre ting skinnede igennem i designer Søren Le Schmidts SS21-kollektion, som han fremviste ved et storslået show på Villa Copenhagen til Copenhagen Fashion Week SS21.

Modellerne spankulerede ned ad trappen og ud på catwalken til hårde toner fra DJ-pulten. Iført blå læber, ens sko og rå smykker fra Søren Le Schmidts nye samarbejde med Pilgrim fremviste de hans SS21-kollektion. ALT.dk tog en snak med den talentfulde danske designer om at finde inspiration, diversitet og bæredygtighed.

Søren Le Schmidt1.jpg

Hvad er inspirationen bag kollektionen?

“Jeg er generelt meget inspireret af arkitektur, men til den her kollektion har jeg også inddraget nogle 90’er hiphop vibes og kombineret dem med det minimalistiske og arkitektoniske, som ellers kendetegner mit tøj. Jeg har mixet de rene linjer med 90’er-inspireret denim, tunge metervarer og kæder for at gøre udtrykket mere hårdt.”

LÆS OGSÅ: Kreativ direktør hos Ganni: ”Vi skal ikke skabe et poleret barbie-billede”

Hvordan har du brugt diversitet i dit show?

“Jeg elsker at hylde diversiteten, og det har altid været vigtigt til alle mine shows – både i forhold til etnicitet, men også seksualitet. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at modellerne er stylet ret ens i deres hår og makeup, og mine drenge og piger er iført de samme sko, ligesom der er mange elementer, der går igen i tøjet. Jeg er vild med gender blender-begrebet, for vi låner vel alle lidt fra hinandens garderober og finder inspiration hos det modsatte køn. Derfor finder man også jakkesæt til kvinder og smykker til mænd hos mig.” 

Søren Le Schmidt2.jpg

Hvad betyder bæredygtighed for dig?

“Til kollektionen har jeg arbejdet med nogle bæredygtige metervarer, som er lavet ud af plastikflasker, der er omdannet til tekstiler. Det er alt det grå, man kan se i kollektionen. Jeg har også lavet en sofa ud af det, der bliver lanceret til september, og det er lidt sjovt, for man kan hverken se eller mærke, at det er lavet af plastik. Jeg bruger også altid rester af metervarer, når jeg laver styles i denim. Der er så mange restmetervarer på lagrene rundt i hele verden, så for at undgå, at det går til spilde, opkøber vi det, og bruger det i vores kollektioner. Så bæredygtighed betyder selvfølgelig meget, og jeg prøver at sætte ind dér, hvor jeg kan.”

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Modeuge, Trends, Bæredygtighed og Interview