Emili Sindlev hår hårfarve
SPONSORERET indhold

Hårfarve for begyndere: Sådan får du det bedste resultat

Overvejer du at farve dit hår selv og opgradere din hårfarve? Det kan sagtens blive vellykket – du skal bare tage dig et par forholdsregler.

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Instagram/@emilisindlev
07. jun. 2017 | Mode | Eurowoman

Fjernsynsreklamer med kendte kvinder som Sarah Jessica Parker og Beyoncé lovpriser hjemmefarver for deres naturlige farveresultat og nemme fremgangsmåde, og får processen til at se så nem ud. Måske du har forsøgt dig med det? Med større eller mindre held. Det har vi!

LÆS OGSÅ: Denne smukke læbestift har en helt unik egenskab

Før du springer ud i en hjemmefarvning, er der et par ting, som du ifølge vores eksperter, bør overveje.

Vælg den rigtige hårfarve

Det kan nemt gå galt med farven, og du risikerer at få en allergisk reaktion, hvis du ikke får grundig vejledning. Til det har vi allieret os med Studio Cim Mahonys Head of Color, Sara Falkenberg, og L’Oréals hårekspert, Marie-Louise Munk, der svarer på dine spørgsmål.

– Jeg vil som udgangspunkt aldrig anbefale, at man bruger permanente farver hjemme. Toner eller skyllefarve kan man med bedre succes forsøge sig med! Hvis du skal helfarve permanent, vil jeg anbefale, at du tager en tur forbi din frisør. Jeg har mange kunder som kun bliver farvet 2-3 gange på et år, hvilket holder et prisleje hvor de fleste kan være med, siger Sara Falkenberg og fortsætter med et tip til dig, der har set det første grå hår:

– Har du mange grå hår, der skal dækkes kan jeg anbefale den fantastiske Airbrush Root Touch-Up Spray fra Oribe, der kan bruges i mellem dine farvninger, siger hun.

Airbrush Root Touch-Up Spray, Oribe, 250 kr.

Hvis ikke du har råd til at sætte dig i frisørstolen, er det tid til at ty til hjemmefarven. Her har Sara Falkenberg 3 løsninger på de 3 mest gængse fejl, du begår, når du hjemmefarver.

  1. For mørke spidser: Først og fremmest, så bliver farven oftest for mørk i spidserne. Når du bruger en købt hårfarve og farver det derhjemme, kommer du nemt til at farve det hår, der allerede er farvet for meget og for længe, siger Sara Falkenberg og fortsætter: Derfor er det vigtigt, at være opmærksom på indvirkningstiden og dit udgangspunkt. Er dit hår farvet i forvejen? Har dit hår aldrig været farvet? Eller er det kun din ud groning, du vil farve?
  2. Forkerte toner: Den ønskede farve bliver enten for gul eller for rød, når du hhv. farver dit hår lysere og mørkere. Det bliver lidt teknisk, men det drejer sig simpelthen om de 3 primære farver – gul, rød og blå og hvordan dine farvepigmenter i håret arbejder. Hvis du skal neutraliserer noget gult skal du finde en komplementær farve og på den måde nedtone den uønskede farve. Det kan man ikke med hårfarve, der er købt til hjemmebrug og derfor vil den oftest fremkomme mere gul end lys, og det samme med den mørke farve, der ofte bliver meget mere rød end ønsket, siger Sara Falkenberg.
  3. Glansløst og mat resultat: Når du farver dit hår selv, kan du ved ujævn applikation gøre håret meget farvetungt og herved skade håret og gøre det glansløst og mat. Det kan man undgå ved at være påpasselig med påføringen og udelukkende påføre produkter i ud groningen i begyndelsen af hårfarvningen, og længder og spidser til sidst. Det er svært at vurdere, men hvis håret er farvet i forvejen er det ikke mange minutter der skal til, siger Sara Falkenberg.

Også Marie-Louise Munk stemmer i, når det kommer til dit hårs udgangspunkt:

– De 3 vigtigste ting, du skal være opmærksom på, inden du farver dit hår, er at udføre en allergitest, kende din naturlige og nuværende hårfarve og læse brugsanvisningen grundigt. Meget grundigt, siger Marie-Louise Munk.

Har du styr på dit eget udgangspunkt og din ønskede farve? Så er det bare med at komme i gang! Følg instruktionen, husk Sara Falkenberg og Marie-Louise Munks tip og tricks og kryds fingre.

Sådan undgår du en for mørk hårfarve

– Når du farver dit hår er det vigtigt, at du vælger en farve der passer til din hudtone. Som udgangspunkt er der to hudtoner: En kold og en varm. Hvis du er i tvivl om du har en varm eller kold hudtone kan du bruge dine smykker som reference. Er du bedst med gyldne nuancer vil varme toner klæde dig bedst, og hvis sølv klæder dig bedst er det de kolde toner du skal gå efter, siger Marie-Louise Munk, fra L’Oréal og fortsætter:

– Tommelfingerreglen er, at du skal undgå alt, der er mere end to nuancer mørkere eller lysere end din nuværende farve.

Sådan får du det bedste resultat, når du farver dit hår lyst

– Når du skal lysne dit hår afhænger processen af dit hårs nuværende farve, og om det er din naturlige farve eller farvet. Hvis dit hår har sin naturlige farve, kan du lysne det op til to toner. Hvis du ønsker at lysne det mere end to toner skal du først afblege og derefter påføre den lyse tone. Hvis dit hår er farvet, skal det først afbleges og derefter farves med den lysere tone, siger Marie-Louise Munk, Hårekspert, L’Oréal.

Vi håber, dit resultat er blevet præcis, som du ønskede, men hvis du ikke er helt tilfreds, så har Sara Falkenberg kun én løsning:

– Den eneste rigtige løsning, hvis du spørger mig, er at søge professionel hjælp og få lagt en plan med din frisør. Måske kræver det flere behandlinger, at få håret til det slutresultat, du oprindelig ønskede, men det er bedre at komme frem til dit ønskede look med flere skånsomme behandlinger for at bevare hårkvaliteten fremfor at skade håret, siger Sara Falkenberg og fortsætter:

– Det er også vigtigt at gå til en frisør, som har erfaring med farvekorrigering, da det kræver højeste kompetenceniveau at rette op, når skaden først er sket.

Også her, er Marie-Louise Munk enig.

– Hvis farven du har valgt er for mørk, skal du afblege håret for at trække farven ud. Derefter kan du farve dit hår igen, siger Marie-Louise Munk.

Vi ønsker dig held og lykke!

Anbefalet til dig