”Her findes ingen begrænsninger, når det kommer til farver”
SPONSORERET indhold

”Her findes ingen begrænsninger, når det kommer til farver”

Grundlægger og ejer af modefirmaet Nué-Group, Anne-Dorthe Larsen, betegner sig selv og sit hjem som et par ukomplicerede størrelser. Kom med indenfor.

Af: Trine Nørgaard Foto: Marie-Louise Munkegaard
16. nov. 2016 | Mode | ALT for damerne

Hvad du ser, er hvad du får. Her er alting lovligt, så længe der er plads til at leve og have det sjovt.

Navn: Anne-Dorthe Larsen.
Alder: 36 år.
Job: Ejer af Nué Group.
Bolig: Ejerlejlighed på 131 kvadratmeter i indre København.
Instagram: @anne_dorthe_larsen.

Hvilken stemning har du skabt i dit hjem?

Hjemme hos os findes få, men gode møbler og ting, som er behagelige for os, og som må bruges, alt det man vil. Der er ikke så meget, der forstyrrer øjet unødvendigt, og derfor er jeg heller ikke det store nips-menneske. Jeg kan godt lide mønstrede puder i kønne tekstiler, fin keramik og skulpturelle lamper, som er nøje udvalgt, men det vigtigste er tingenes funktion frem for alt. Jeg har et ønske om, at mit hjem skal være simpelt at leve i.

Vindueskarmen bruger Anne-Dorthe til udstilling af en stor stak Self Service magasiner og sin elskede, orange Snoopy lampe fra Flos. Den Spanske Stol af Børge Mogensen er vintage og har fin patina. Det samme gælder for den antikke Lyngbyvase med vilde markblomster.

Hvad er det skønne ved den stil, du har valgt?

Min stil er enkel og spartansk, og derfor er den nem at leve i og meget brugbar. Vi har investeret småt men godt, og det betyder, at vi omgiver os med præcis de ting, vi kan lide. Samtidig er det nemt at tilsætte noget nyt til indretningen uden at skulle lave om på stilarten. Det kan jeg godt lide.

Hvad fascinerer dig, når det kommer til indretning?

Jeg er fascineret af, hvor nemt jeg kan forandre noget i mit hjem, og så pludselig få en anden følelse og skabe en anden stemning blot ved at rykke rundt på ting, jeg har i forvejen eller tilføre enkelte nye fund. Lige nu er jeg ret vild med den røde bænk i vores spisestue designet af Mattiazzi fra Please Wait to be Seated. Den fungerer næsten som et ”centerpiece” i rummet og giver masser af kant. Her ville se helt anderledes ud, hvis den ikke var her. Jeg er generelt meget fascineret af farvede møbler.

Anne-Dorthe tilføjer ­farve til sin indretning gennem smukke, mønstrede sofapuder. Her ses puder fra Svenskt Tenn, The Apartment, Tapet Café, Creme ­de la Creme a la Edgar og hjemmelavede af ­gamle stofrester fra de ikoniske Nué-net, som du får dine varer i, når du shopper hos Nué. Kalenderen i baggrunden er en ud af flere samlerobjekter fra italienske Pirelli.

Hvordan indretter du med farver?

Vi har valgt at have alle vores vægge hvide for at skabe en gennemgående ro. Men ud over det har vi næsten intet i hvidt. Alt andet skal helst have en farve for at give hjemmet varme og personlighed, f.eks. med min lyserøde gyngestol og den orange lampe i vindueskarmen. Hjemme hos os er alt tilladt og her findes ingen begrænsninger, når det kommer til brugen af farver.

Hvad lægger du mærke til i andres hjem?

Lyset er det vigtigste, hvis du spørger mig. Jeg bemærker med det samme, jeg træder ind i et nyt hjem, hvilke lamper folk bor med, og hvordan lysindfaldet er. Jeg kan godt lide, at et hjem føles som et hjem, og her kan lyset gøre en verden til forskel. Mit hjem er meget stringent, men om aftenen, når jeg tænder de små lamper og dæmper lyset, så er der en helt anden sjæl i det.

Skinnende og gyldne nuancer på sofabordet. Lampe designet af Michael Anastassiades, vase fra Kähler og lysestage designet af Ilse Crawford for Georg Jensen.

Hvad siger dit hjem om dig?

Det siger, at jeg er en ukompliceret person. Hvad du ser herhjemme, er hvad du får. Her findes ingen skjulte dagsordener eller overraskelser, som ikke passer ind. Mine butikker derimod, de er mine skatkamre og legepladser, hvor du kan gå på opdagelse. Det er også her, jeg kan skeje lidt ud. Sådan er det ikke i mit hjem. Her har jeg brug for lutter rene linjer.

Hvor finder du inspiration til din indretning?

Jeg søger primært inspiration til boligindretning gennem magasiner, men selvfølgelig også på Instagram og Pinterest. Billeder der fanger min interesse, printer jeg ud og sætter i en bog, mens jeg sparer op til det ene eller det andet. Jeg elsker magasiner og kigger tit i de gamle. Fordi jeg flytter mig så hurtigt rent arbejdsmæssigt med mine kollektioner, er det ofte noget forskelligt mit øje opfanger, og derfor er det en god ting for mig at gemme de inspirationskilder, jeg dagligt støder på, for senere at kunne finde dem frem igen. Her er scrapbogen helt genial.

Kig fra spisestuen ud i det lyse stuerum, hvor familiens store sofa fra Eilersen fylder det meste. Sofaen er betrukket med stof designet af Raf Simons for Kvadrat. Gyngestolen er designet af Muller van ­Severen, og væglampen er af Jean Prouvé. Gulvlampen er af Serge Mouille, den gule vase på bordet er en ­vintage-Kähler og bordlampen er designet af Michael Anastassiades.

3 genveje til Anne-Dorthes stil:

1. Tænk minimalistisk og klassisk til dine store, basale møbler.

2. Tilsæt skæve items, som du kan flytte rundt på. F.eks. en sjov lampe, væg- installation eller en anderles stol.

3. Køb altid friske blomster, og sy dine egne ­personlige ­puder til at ­bløde det hele lidt op med. Herhjemme ­brydes linjerne af min mands samling af vintage-Pirelli-­kalendere med ­nøgne kvinder.

Anne-Dorthe sammen med hunden Albert på den skønne pangrøde bænk fra Mattiazzi hos Please Wait to be Seated. Kunstinstallationen på væggen er fra Curtis Jerre. Anne-Dorthe er i kjole fra Lovechild.

LÆS OGSÅ: 10 klassikere: Jakkesættet

LÆS OGSÅ: "Sko skal også klæde én"

LÆS OGSÅ: Stor test af foundations